Raluca Abrihan

Investitiile in startup-urile europene din tehnologie, in scadere. Care sunt tarile cu cele mai mari scaderi si unde se situeaza Romania

Imagine principala
Investitiile in startup-urile europene din tehnologie, in scadere. Care sunt tarile cu cele mai mari scaderi si unde se situeaza Romania
Volumul investitiilor in startup-urile europene din tehnologie, in cel de-al treilea trimestru al acestui an, au scazut cu 17%, fata de aceeasi perioada a anului anterior, ajungand la 3,4 miliarde de dolari. Cele mai mari scaderi ale investitiilor au fost inregistrate in Marea Britanie si Germania. Cum arata topul tarilor in functie de finantarile acortade firmelor tech aflate la inceput de drum, potrivit Tech.eu.

In ceea ce priveste numarul de tranzactii incheiate/runde de finantare acordate a crescut, totusi, cu 21%, de la 618 tranzactii, cate au avut loc in trimestrul trei al anului trecut, la 752, in T3 din acest an.

Cea mai mare crestere a volumului de finantare a fost inregistrata de Franta – o majorare de 30%. Peste 756 de milioane de dolari au fost obtinute in cel de al treilea trimestrul din 2016 de startup-urile din Franta.

Cu toata acestea, pe primul loc in materie de finantari acodate, ramane Marea Britanie, chiar daca englezii au inregistrat cea mai mare scadere, in cazul lor inca se fac simtite efectele referendumului legat de Brexit.

Romania se afla pe locul 17 in Europa, in ceea ce priveste volumul de finantari obtinut de startaup-urile romanesti, cu doar 3 milioane de euro investiti in cel de al treile trimestru.

Iata in graficul de mai jos cum arata topul tarilor in materie de volumul investitiilor, dar si al tranzactiilor incheiate.

sursa: Tech.eu
Parallax

Vizualizari
59
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri