Vlad Barza

Grupul telecom Softbank si Arabia Saudita creeaza un fond gigantic de investitii in tehnologie

Imagine principala
Grupul telecom Softbank si Arabia Saudita creeaza un fond gigantic de investitii in tehnologie
Regatul Arabiei Saudite si gigantul telecom Softbank din Japonia vor crea un fond de investitii care isi propuna sa puna "la bataie" 100 de miliarde de dolari pentru diverse investitii in tehnologie in urmatorii cinci ani, scrie Reuters, Arabia Saudita are un plan complex de investitii care sa-i scada dependenta de petrol, iar Softbank este o forta pe piata media si telecom, avand o valoare de piata de 68 miliarde dolari. Gigantul jponez Softbank a cumparat recent cu 32 miliarde dolari dezvoltatorul britanic de procesoare ARM.

Fondul de investitii se va numi SoftBank Vision Fund si intelegerea prevede ca 45 miliarde dolari sa vina de la Public Investment Fund, cel mai mare fond de investitii din Arabia Saudita, iar 25 miliarde dolari vor veni de la Softbank in urmatorii cinci ani. Alte 30 miliarde dolari vor veni de la alte companii care se vor asocia.

Scopul este sa fie creat cel mai mare fond de investitii din tehnologie.

Cu o medie de 20 miliarde dolari/an, fondul va fi unul dintre cei mai mari investitori in diverse startup-uri. Softbank va investi in companii care sa ajute ARM sa se dezvolte mai rapid, in timp ce Arabia Saudita va investi ca parte a uriasului plan gandit sa mai micsoreze dependenta de petrol a statului pana in 2030.

Softbank este o forta pe piata media si telecom, avand o valoare de piata de 68 miliarde dolari. Compania este condusa de Masayoshi Son, unul dintre cei mai respectati oameni de afaceri din Asia. In ultimii ani Softbank a fost parte in 140 de tranzactii, compania detinand divizia japoneza a Vodafone, dar si Sprint, al patrulea cel mai mare operator telecom din SUA. Softbank a investit si in gigantul online chinez Alibaba. Cele mai mari achizitii ale Softbank au fost in 2013 (cand a preluat cuu 22 mld dolari 77% din actiunile Sprint Nextel) si in 2006 (cand a cumparat cu 15 mld dolari divizia japoneza a Vodafone).
Parallax

Vizualizari
22
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri