Marius Vasilescu

#Newspresso: Vei putea vinde in Facebook Marketplace, tranzactii mobile peste desktop, Samsung cumpara Viv

Imagine principala
#Newspresso: Vei putea vinde in Facebook Marketplace, tranzactii mobile peste desktop, Samsung cumpara Viv
Saptamana aceasta avem multe noutati din tara: au fost selectate cele 20 de proiecte care vor merge mai departe prin GovITHub, avem mai multe informatii despre prima platforma colectiva Smart City, si nu numai atat. Avem sfaturi din partea Ministrului Comunicatiilor pentru companiile romanesti si aflam si ca in prima parte a anului fiscal tranzactiile pe mobil le-au depasit pe cele de pe desktop.  

Meerkat, prima companie care a produs o aplicatie de live streaming, pariaza acum pe alt concept.Dupa ce Meerkat a fost scoasa de pe piata de Periscope sau Facebook live, se reorienteaza catre o aplicatie de streaming privat, numita House Party. Desi nu a fost promovata intens, aplicatia are deja un milion de utilizatori.  

Facebook lanseaza Marketplace, o functie pentru cei care vor sa vanda diverse produse prin intermediul retelei de socializare. Facebook sustine ca peste 450 de milioane de utilizatori viziteaza grupurile de Facebook pentru a vinde sau cumpara produse. 

Ministerul Comunicatiilor indeamna companiile romanesti sa exploateze mai mult avantajele oferite de retelele de socializare si aplicatiile cloud. Ministrul Comunicatiilor a sustinut un discurs la Internet & Mobile World 2016, unde a subliniat progresele facute de Romania in domeniul digital. 

Un studiu arata ca, in prima jumatate a anului fiscal 2016, tranzactiile mobile le-au depasit pe cele pe desktop, clientii preferand aplicatiile si versiunile mobile ale site-urilor retailerilor. Aplicatile mobile genereaza rate de conversie mai mari decat alte portaluri digitale, iar sume mai mari de bani sunt cheltuite via aplicatii decat pe desktop sau site-uri mobile. 

BVB a lansat lectii online despre investitii la bursa si un concurs pentru cei ce fac tranzactii. Desi nu exista o suma minima de investitii, cei care vor sa participe la concurs trebuie sa cumpere actiuni de 30.000 lei pe parcursul a 4 luni. 

Prima platforma colaborativa Smart City din Romania si din sud-estul Europei, creata de cei mai importanti 100 de decidenti Smart City din tara noastra, a atras, pana in prezent, mai mult de 20 de entitati interesate sa colaboreze, precum institutii publice, companii, ONG-uri si media, se arata intr-un comunicat de presa al initiatorilor. 

Zvonurile conform carora Disney, YouTube sau Apple ar fi fost interesati de achizitia Twitter au crescut valoarea actiunilorin ultimele doua saptamani. Se pare insa ca o singura companie mai este interesata de achizitia Twitter, iar acest lucru a dus la scaderea actiunilor cu 20%. 

CEO-ul Boeing afirma ca, cel mai probabil, primul om va ajunge pe Marte intr-o racheta produsa de ei. Boeing are o relatie stransa cu NASA si a construit primul model al rachetei care a ajuns pe luna. 

Programul GovITHub al Guvernului Romaniei a anuntat selectia finala a celor 20 de bursieri care vor dezvolta aplicatii si solutii software in sprijinul cetatenilor si companiilor. GovITHub este un program guvernamental dezvoltat impreuna cu sectorul privat si mediul antreprenorial, in scopul cresterii calitatii serviciilor publice cu ajutorul tehnologiei. 

Samsung a cumparat Viv, un asistent virtual care foloseste inteligenta artificiala.Viv este creat de aceeasi companie care in trecut a vandut Siri catre Apple.


Marius Vasilescu este autor invitat la StartupCafe.ro si realizeaza saptamanal rubrica #Newspresso, o recenzie cu stiri despre afaceri din tehnologie. Marius a terminat Facultatea de Electronica si Telecomunicatii si lucreaza in domeniul telecom. Este pasionat de gadgeturi, ceasuri elvetiene si startup-uri din domeniul digital, subiecte pe care le abordeaza si pe revoblog
Parallax

Vizualizari
16
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri