CZ

Ambasadorul SUA: Guvernul Romaniei ar trebui sa joace un rol in incurajarea antreprenorilor

Imagine principala
Ambasadorul SUA: Guvernul Romaniei ar trebui sa joace un rol in incurajarea antreprenorilor
Guvernul Romaniei ar trebuie sa joace un rol in incurajarea ecosistemului antreprenorial si de inovatie din tara, in conditiile unui esec de piata, a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, ambasadorul SUA, Hans Klemm.

El a participat la o conferinta pe tema dezvoltarii inovatiei.

"Am discutat ce rol poate sa joace Ambasada SUA pentru incurajarea unui ecosistem de inovatie si antreprenoriat in Romania. Este o intrebare importanta, in conditiile in care situatia se datoreaza esecului pietei, iar guvernele trebuie sa ofere solutii si ar trebui ca Guvernul Romaniei sa joace un rol in incurajarea acestui ecosistem. Mi s-a propus sa aducem experti americani, impreuna cu altii din Israel si Olanda, care au expertiza in acest domeniu, si care sa vada ce ar trebui facut in Romania pentru a imbunatati acest mediu, astfel incat sa devina accesibil pentru capital, a imbunatati educatia, reformele, eliminarea regulilor care stau in calea dezvoltarii inovarii si antreprenoriatului", a spus ambasadorul american, citat de Mediafax.

Klemm a sustinut ca este nevoie de pachet de solutii pentru ca Romania sa iasa din situatia precara in privinta inovarii si ajunga in randul statelor ale caror economii sprijina, stimuleaza si recompenseaza inovarea si antreprenoriatul.

De asemenea, SUA vrea sa promoveze in Romania si in lume inovarea si antreprenoriatul, a mai spus diplomatul american.
Parallax

Vizualizari
21
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri