Raluca Abrihan

Topul telefoanelor care starnesc cel mai tare interesul romanilor

Imagine principala
Topul telefoanelor care starnesc cel mai tare interesul romanilor
Odata cu venirea toamnei, retailerii se pregatesc pentru vanzarile de
sarbatori si de Black Friday. Iata care sunt cele mai populare branduri
de telefoane in functie de cautarile pe care le fac romanii in Google,
potrivit unei analize realizate de agentia de marketing online Today's.


Samsung, iPhone si Huawei sunt cele mai populare branduri in Romania, in segmentul "Computers", "Electronics". La fel arata si in segmentul "Shopping", unde Samsung conduce detasat. Topul ramane la fel si daca vom compara frecventa cautarii termenilor "telefon samsung", "telefon iphone", "telefon huawei". Asta dupa ce, in 2015, cuvantul "smartphone" a fost cel mai cautat termen, cu o medie de 6.600 de interogari pe luna. Analiza aceasta a fost realizata folosind Google Trends si ia in calcul ultimul an.

In ultimele 12 luni, cele mai comune cautari pentru Samsung - cea mai populara marca de smartphone - au fost "samsung galaxy", "samsung s5", "s5". De cele mai multe ori, romanii se intereseaza de telefoane toamna, inainte de Black Friday, si la inceput de an, atunci cand urmaresc reducerile si pregatesc cadouri pentru cei dragi.

In aceeasi arie a telefoanelor inteligente, se detaseaza in cautari sintagmele "smartphone ieftin", "telefoane ieftine" si "smartphone lenovo". De altfel, Lenovo este una dintre marcile populare pe piata romaneasca, depasind iPhone si Huawei cand vine vorba de achizitii mai atente la bugetul alocat decat la dotarile dispozitivului.

Topul cautarilor pentru aceste trei marci arata astfel: iPhone - "iphone 5se", "iphone 7 precomanda", "iphone 6s 64gb", Huawei - "huawei mate 8", "huawei mate s", "huawei p8 lite" si Lenovo - "lenovo a7010", "lenovo a 6010", "lenovo ideapad 100-15".
Parallax

Vizualizari
51
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri