Marius Va

#Newspresso: Saptamana de 4 zile la o companie romaneasca, Adblock va vinde reclame, wireless gratuit in UE

Imagine principala
#Newspresso: Saptamana de 4 zile la o companie romaneasca, Adblock va vinde reclame, wireless gratuit in UE
Saptamana aceasta discutam despre preferintele romanilor care se conecteaza la internet de pe mobil, dar si despre compania din Romania care a redus saptamana de munca la 4 zile. Intre timp, masinile autonome Uber au inceput sa circule in Pittsburgh iar Comisia Europeana propune internet wireless gratuit pentru toti cetatenii UE si retele 5G pana in 2020.

Microsoft s-a apropiat din ce in ce mai mult de conceptul de Open Source. Compania din Redmond are acum cei mai multi contribuitori pe GitHub, cea mai populara platforma comuna pentru dezvoltare software. Astfel, o companie care isi tinea odata codul sub cheie a depasit acum Facebook sau chiar Google in topul contribuitorilor pe GitHub.

Peste jumatate dintre romanii care se conecteaza la Internet de pe mobil folosesc aplicatii pentru retele de socializare. Aplicatiile pentru retele de socializare, DE messaging, meteo sau GPS-ul sunt cele mai folosite in timpul timpul verii, fiind urmate de aplicatii de stiri, muzica, jocuri si de fotografie.

YouTube a lansat recent o functie care aduce platforma mai aproape de o retea sociala. Unele canale au acum un tab dedicat comunitatii, prin care producatorii de continut pot relationa mai bine cu audienta.

Prima companie din Romania care a redus saptamana de lucru la 4 zile. Agentia de marketing digital WebDigital a decis reducerea numarului de zile lucratoare pe saptamana, de la 5 la 4, incepand din august 2016, pana la sfarsitul acestui an. Cei de la WebDigital cred ca odihna va ajuta angajatii sa ofere o performanta mai ridicata la locul de munca.

AdBlock Plus va vinde reclame de acum incolo. Adblock, compania care ar trebui sa impiedice afisarea reclamelor, va incepe sa afiseze propriile reclame in locul celor pe care le blocheaza. Decizia este discutabila, mai ales din cauza ca multe companii platesc deja pentru ca reclamele lor sa treaca de filtrele AdBlock.

Facebook Messenger permite plata cumparaturilor direct din aplicatie. In aprilie, Facebook a integrat boti in platforma Messenger, pentru a facilita interactiunea dintre utilizatorii serviciului de chat si companii. Din aceasta saptamana, aplicatia permite companiilor care au adaugat boti sa vanda produse si servicii consumatorilor.

Masinile autonome de la Uber au inceput sa circule prin Pittsburgh. Autoturismele sunt dotate cu senzori laterali, pe plafon, in fata si in partea din spate, care monitorizeaza miscarea. Dar deocamdata doi angajati Uber vor fi prezenti in masina pe toata durata cursei.

Noi propuneri CE in domeniul IT&C. Comisia Europeana discuta introducerea de internet wireless gratuit pentru toti cetatenii UE si despre conexiuni 5G in principalele orase pana in 2020. In acelasi timp se doreste si modernizarea drepturilor de autor.

O organizatie non profit din domeniul educatiei a obtinut finantare de 8.5 milioane de dolari. In Statele Unite, angajatorul poate aloca anual o anumita suma de bani, scutita de taxe, pentru dezvoltarea angajatilor. Guild Education face legatura intre angajatori, angajati si universitati, pentru a facilita finalizarea studiilor.

Netflix va fi integrat direct in platforma UPC. Liberty Global, companie prezenta in peste 30 de tari (in Romania prin UPC), a anuntat ieri semnarea unui parteneriat global cu Netflix. Aplicatia Netflix va fi integrata direct in mediabox-urile operatorilor din grup si in platforma Horizon.

Marius Vasilescu este autor invitat la StartupCafe.ro si realizeaza saptamanal rubrica #Newspresso, o recenzie cu stiri despre afaceri din tehnologie. Marius a terminat Facultatea de Electronica si Telecomunicatii si lucreaza in domeniul telecom. Este pasionat de gadgeturi, ceasuri elvetiene si startup-uri din domeniul digital, subiecte pe care le abordeaza si pe revoblog
Parallax

Vizualizari
53
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Frumoasa sinteza de subiecte Îmi place aceasta rubrica, pentru pasionatii de it&c e o selecție buna de știri.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri