Raluca Abrihan

Startup Hub Brasov: Alchemy Hub

Imagine principala
Startup Hub Brasov: Alchemy Hub
Alchemy Hub, spatiu de coworking (colaborativ), s-a lansat in acest an la Brasov. Fondatorul hub-ului, Sorin Peligrad spune ca a investit circa 25.000 de lei in lansarea acestui spatiu, care poate gazdui pana la 36 de coworkeri, in cele 5 sali de care dispune.

Pana acum hub-ul are 8 membri, dar poate cazdui 18 coworkeri in doua dintre cele 5 sali, insa, potrvit fondataorului, una dintre salile de curs sa poate fi transformata in sala pentru coworkeri si poate extinde acest numar la 36. Iar pentru cei care nu doresc rezidenta permanenta, hubul ofera in continuare sala pentru discutii de afaceri, consultanta juridica, consiliere psihologica pe termene scurte (de ordinul orelor), mai precizeaza reprezentantul Alchemy Hub.

“O parte dintre membrii actuali si-au dorit rezidenta permanenta, altii doar temporara. Am pornit cu 3 persoane, apoi, pe rand, s-au adaugat si alti alchimisti in hub. Estimam ca incepand cu luna septembrie vom avea minim 14 persoane rezidente in hub”, spune Sorin Peligrad.

Abonamente Alchemy Hub:

1. Flash - 40 lei/zi (acces la internet, birotica, birou aleatoriu)
2. Explorer - 550 lei/luna (beneficii suplimentare fiind acces la Biblioteca Alchemy, reduceri la cursuri si evenimente Alchemy, promovarea afacerii pe site/pagina de Facebook Alchemy, fotoliu de masaj, darts)
3. Resident (Best Deal) - 440 lei/luna pentru contracte de peste 3 luni .

Programul hub-lui este de la 8-20.

Adresa este: strada Rosiorilor, nr 4, Brasov.


Investitia necesara lansarii acestui hub a fost de 25.000 lei: “Finantarea a venit din resurse proprii. Estimam ca vom mai investi cel putin aceeasi suma in curand. Ne propunem sa obtinem finantare pe diferite linii de finantare europeana, atat pentru dotari, cat si pentru marketing”, explica Peligrad.

Iar cand vine vorba de provocarile lansarii acestui spatiu, el spune ca gasirea unei locatii propice a fost una dintre principalele provocari. “Ne doream un spatiu central, poate chiar in centrul vechi al Brasovului, dar nu am gasit ceva potrivit sau ceva accesibil financiar. Totusi, am optat pentru o varianta la fel de buna sau poate chiar mai buna: parterul unei case din Centrul Civic din Brasov, chiar langa Registrul Comertului si alte institutii, banci, hoteluri, restaurante, statii de transport in comun si taxi. Acum, credem ca este exact ce aveam nevoie. Urmatoarea provocare a fost sa aducem coworkeri in hub. Evenimente si cursuri am organizat relativ rapid, dar coworkeri am gasit greu, mai ales in perioada verii”.

“Afacerea urmeaza sa devina autosustenabila in cateva luni. Estimam ca vom ajunge la acel moment in luna noiembrie 2016. pana atunci, generam venituri atat din activitatea de coworking, cat si din organizarea de evenimente si cursuri proprii, dar si prin inchirierea spatiilor pt terti. Totusi, nu neaparat veniturile directe sunt cele care acopera costurile, ci proiectele generate prin deschiderea Alchemy Hub, oportunitatile fructificate, parteneriatele pe care le-am dezvoltat. Ma refer la clienti noi pe care i-am adus pentru consultanta in vederea obtinerii de fonduri europene, parteneriate cu firme care ne presteaza anumite servicii (webdesign, promovare online, foto, catering, etc) si despre produse financiare pe care le putem vinde catre terti. Speram sa luam parte la proiecte europene care sa aiba ca target antreprenoriatul din Regiunea Centru”, mai spune reprezentantul Achemy Hub.

Vezi aici:

Harta hub-urilor din Romania

Parallax

Vizualizari
53760
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri