Raluca Abrihan

Un startup din Cluj promite sa te ajute sa scapi de birocratia infiintarii unei firme

Imagine principala
Un startup din Cluj promite sa te ajute sa scapi de birocratia infiintarii unei firme
Trei tineri clujeni, specialisti in IT, au venit cu ideea de a lansa o firma prin care sa ii ajute pe cei ce vor la randul lor sa isi infiinteze firme sa o poata face din fata calculatorului sau direct de pe telefonul mobil si reducand cu peste 90% procesul birocratic, sustin ei. Cum functioneaza startup-ul lor si ce taxe percep

Proiectul, pe care tinerii l-au numit "Fa-ti firma in 5 minute!", se desfasoara in mediul virtual, pe platforma www.approd.ro, in cadrul careia a fost implementat un sistem care genereaza toate documentele de care are nevoie viitorul antreprenor pentru infiintarea firmei.

Proiectul a fost lansat anul trecut, in cadrul programului Spherik Accelerator Cluj. "Cu ajutorul lui Radu Iuhas, mentor la Spherik, am pivotat ideea noastra in Approd, solutia care infiinteaza companii in doar cateva minute. Am avut un prim test de piata cu PFA-uri care a prins foarte bine (cateva sute de PFA-uri infiintate prin approd), iar recent am lansat SRLD-ul", au explicat pentru StartupCafe, fondatorii Approd.ro.

Restul de 10% ramas din lantul birocratic este constituit din depunerea tuturor documentelor la Registrul Comertului, insa inventatorii programului afirma ca in curand si acest mic detaliu va putea fi rezolvat odata cu deschiderea institutiilor statului la inovatiile din sfera privata.

Intreaga echipa este formata din din Pop Raul (Business), Alin Vlasin (Frontend), Mihai Negrean (Server). Toti au 25 de ani si suntem prieteni si fosti colegi la Facultatea de Automatica si Calculatoare din Cluj-Napoca.

Cum funcitioneaza Approd.ro

Persoanele care vor sa isi infiinteze un SRL, SRL-D sau PFA in mediul virtual, este sa isi creeze un cont pe www.approd.ro, sa introduca datele de identificare ale sale, denumirea preferentiala a firmei (platforma atentioneaza daca acea denumire este inregistrata deja sau nu), datele de identificare ale asociatilor, capitalul social, sediul firmei, codurile CAEN si va primi, in doar cateva minute, prin e-mail, toate documentele gata completate pe care nu trebuie decat sa le semneze si sa le depuna la sediul Registrului Comertului.

"Cu toate ca Statul roman a investit foarte multi bani in informatizarea institutiilor, prin care se dorea reducerea birocratiei, constatam ca birocratia nu numai ca nu s-a redus, dar este tot mai mare de la an la an. De altfel, birocratia stufoasa este si principalul motiv pentru care multi oameni renunta la demersurile pentru infiintarea unei firme sau, in cel mai bun caz, platesc sume foarte mari ca altcineva sa se ocupe de acest lucru. Platforma pe care am realizat-o eficientizeaza cu peste 90% procesul birocratic - asa cum se intampla de foarte multi ani in tarile occidentale - si speram ca in viitorul apropiat intreg procesul sa se faca din fata unui calculator sau telefon mobil si sa eliminam si acel singur drum pe care viitorul antreprenor trebuie sa il faca pana la Registrul Comertului pentru depunerea actelor. Ar fi extraordinar pentru Romania si este foarte realizabil acest sistem de infiintare de firma 100% online, in 5-10 minute. Ne dorim si speram ca vom avea oportunitatea sa il implementam dar pentru asta avem nevoie de putina deschidere din parte institutiilor. Infiintarea unei firme este primul pas in proiectul pe care il derulam, iar in functie de deschiderea Statului, vom putea continua cu automatizarea si a altor institutii cu un grad ridicat al birocratiei", declara Raul Pop, unul dintre inventatori.

Pe site poti sa iti faci in circa 5 minute, toate formularele pentru:
  • Infiintare Microintreprindere SRL-D - la costul de 99 lei
  • Infiintare PFA - 59 lei
  • Infiintarea Intreprindere Individuala - 59 lei
  • Desfiintare PFA - 19 lei
  • Desfiintare Intreprindere Individuala - 19 lei
  • Plata se poate face prin card sau prin SMS.
In primele 3 luni de la lansare, prin Approd au fost infiintate circa 400 de PFA-uri.

Pe viitor, cei trei fondatori spun ca intentioneaza sa implementeze un sistem asemanator si in relatiile cu alte institutii ale statului si sa contribuie major la eficientizarea birocratiei din Romania.
Parallax

Vizualizari
2089
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri