Marius Vasilescu

#Newspresso: Cat costa un domeniu .blog, hackathon pe e-health la Bucuresti, datele WhatsApp ajung la Facebook

Imagine principala
#Newspresso: Cat costa un domeniu .blog, hackathon pe e-health la Bucuresti, datele WhatsApp ajung la Facebook
Saptamana aceasta avem primele detalii despre inregistrarea domeniilor .blog si despre schimbarile pregatite de Google pentru site-urile care afiseaza pop-up-uri agresive. Vorbim si despre Uber, compania din domeniul tehnologiei care pierde cel mai multi bani dar si despre Lyft, rivalii lor din SUA, care nu reusesc sa vanda compania.

Incep inscrierile pentru domeniile .blog. Toate domeniile .blog sunt detinute momentan de Automattic, compania care dezvolta platforma WordPress. Taxa pentru a inregistra un domeniu porneste de la 220 dolari, la care se mai adauga o taxa anuala de 30 de dolari.

Romania ar putea fi urmatorul hub pentru start-up-uri din IT. Gratie culturii sale unice, istoriei, sistemului de educatie si infrastructurii IT, in Bucuresti a aparut o noua generatie de antreprenori in IT, care spera sa aseze capitala Romaniei pe harta start-up-urilor din domeniul tehnologiei informatiei.

Fondatorul MySQL incearca un nou model de licentiere pentru software. Noul model se numeste BSL (Business Source License) si seamana cu o licenta comerciala standard insa codul sursa este disponibil intotdeauna iar licenta BSL are o data de expirare.

Lyft, rivalul Uber in America, a incercat vanzarea catre Apple, Google, Amazon, General Motors si chiar catre Uber sau Didi Chuxing. Desi este pe locul doi pe piata de ride-sharing din Statele Unite, nici una dintre companiile mai sus mentionate nu a fost interesata de Lyft. Cei de la Lyft au anuntat totusi un parteneriat cu Volvo pentru dezvoltarea masinilor autonome.

Google va incepe sa sanctioneze in curand site-urile care servesc pop-up-uri agresive. Incepand cu 10 ianuarie, Google va incepe sa pedepseasca site-urile care ofera vizitatorilor pop-up-uri ce pot fi inchise cu greu. Aceasta miscare vine in ideea de a pune si mai mult accent pe continut.

Uber pierde bani mai rapid decat oricare alta companie din domeniul tehnologiei. Conform Bloomberg, Uber a pierdut 1.27 miliarde de dolari in aceasta prima jumatate a anului. Prin comparatie, cele mai mari pierderi din istoria Amazon au fost de 1.4 miliarde de dolari. Pierderile Uber se datoreaza unei resurse esentiale pentru companie: soferii.

eHealth Hackaton are loc la Bucuresti pe 2-4 septembrie. Evenimentul se desfasoara la initiativa Google Developer Group Bucuresti si este organizat in parteneriat cu Departamentul pentru Situatii de Urgenta si Fundatia pentru SMURD. Cele mai valoroase 3 aplicatii/prototipuri vor fi premiate si vor intra intr-un program de incubare pentru a fi aduse in stadiul de produs final si implementate.

Alphabet pune presiune pe Google Fiber pentru a taia din costuri. Divizia a fost redenumita in Access si acum isi schimba orientarea de la furnizarea de internet la viteza Gigabit la tehnologii wireless. Divizia nu are pana acum decat 200.000 de abonati, desi targetul este de 5 milioane pana la finalul anului 2015.

WhatsApp a anuntat ca aplicatia va partaja cu Facebook datele despre utilizatori de acum inainte.  Facebook renunta astfel la promisiunea de a pastra criptate datele utilizatorilor. WhatsApp sustine ca este nevoie ca aceste date sa fie partajate pentru implementarea de functii noi in viitor. Se pare ca in curand vom avea parte de reclame si in WhatsApp.

Amazon testeaza un mod de lucru cu 30 de ore de lucru pe saptamana. Pentru anumite echipe din departamentul tehnic, Amazon ofera posibilitatea de a lucra doar 30 de ore pe saptamana. Cei care fac parte din acest program pilot vor primi 75% din salariu insa vor pastra aceleasi beneficii.

Marius Vasilescu este autor invitat la StartupCafe.ro si realizeaza saptamanal rubrica #Newspresso,
o recenzie cu stiri despre afaceri din tehnologie. Marius a terminat
Facultatea de Electronica si Telecomunicatii si lucreaza in domeniul
telecom. Este pasionat de gadgeturi, ceasuri elvetiene si startup-uri
din domeniul digital, subiecte pe care le abordeaza si pe revoblog
Parallax

Vizualizari
16
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri