Vlad Barza

De ce Berlinul este o super-forta in domeniul startup-urilor

Imagine principala
De ce Berlinul este o super-forta in domeniul startup-urilor
​Berlin era un oras in ruine acum 70 de ani, a urmat perioada dvizarii, iar cu zece ani in urma era celebru mai mult pentru viata de noapte. Acum, capitala germana este o forta in domeniul startup-urilor si are atuuri care il plaseaza inaintea Londrei la mai multe categorii. The Telegraph explica de ce Berlinul sta atat de bine.

De cand britanicii au votat pro-Brexit s-a vorbit tot mai mult despre Berlin si despre viitorul lui extrem de promitator pentru antreprenoriat. Berlinul a avansat foarte mult in ultimii cinci ani pentru a deveni un centru high-tech important si pentru a atrage startup-uri. In 2014 startup-urile din Berlin au primit in total finantare mai mare decat cele din Londra, semn ca se intampla ceva special in "inima" Germaniei.

A contat aici si faptul ca autoritatile din Berlin s-au interesat, au atras talente si au mers in diverse locuri europene pentru a prezenta avantajele orasului.

Si un mare avantaj este legat de costurile mai mici cu nivelul de trai, cheltuielile cu chiria si mancarea fiind net mai mici decat in capitala Regatului Unit.

In Frankfurt costurile medii sunt cam cu 20% mai mari decat in Berlin. iar in Londra, cu 70% mai mari decat in capitala Germaniei, arata datele Numbeo.

Comunitatea de startup-uri este mult mai unita, cei noi veniti sunt ajutati sa isi gaseasca sediu si cazare si exista si cursuri gratuite de germana. Evident ca este dura concurenta intre companii, insa exista si un grad de sustinere intre antreprenori.

Exista startup-uri care ii ajuta pe cei nou-veniti sa rezolve cu actele si sa se acomodeze. In plus, exista multe posibilitati de a-ti petrece timpul liber si viata de noapte este mult superioara fata de alte orase mari din Germania.

Companiile mici din Berlin stiu in general sa-si motiveze angajatii si gradul de loialitate este mai mare decat in alte mari orase europene. Multe companii ofera program flexibil de lucru.

Comunitatea antreprenorilor organizeaza des intalniri si companiile prezinta la acestea ultimele evolutii. A contat si faptul ca politicienii, dincolo de interesele de partid, au sustinut in mod eficient startup-urile, iar acest lucru se vede.

Berlinul, desi are multe startup-uri mai tinere decat cele din Londra, a avansat foarte mult in foarte scurt timp si lucrurile arata bine si pe viitor.
Parallax

Vizualizari
20
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri