Raluca Abrihan

Apple, tot mai interesata de domeniul medical. Compania mai cumpara un startup de monitorizare a pacientilor

Imagine principala
Apple, tot mai interesata de domeniul medical. Compania mai cumpara un startup de monitorizare a pacientilor
​Apple continua sa investeasca in startup-uri din domeniul sanatatii, cea mai recenta achizite este cea a platformei Gliimpse, dedicata doctorilor si pacientilor, unde sunt incarcate date legate de starea de sanatate a celor din urma, pe care medicii le pot consulta oricand. Aceasta tranzactie vine la scurt timp dupa ce compania americana a mai cumparat cateva firme similare precum: HealthKit, CareKit si ResearchKit.

Gliimpse are sediul in Silicon Valley, dar este o platforma fondata, in 2013, de doi antreprenori indieni, Anil Sethi si Karthik Hariharan. Primul si-a dedicat ultimii ani dezvoltarii de startup-uri in domeniul sanatatii, insa la sfarsitul anilor '80 a fost inginer in cadrul Apple.

Tranzactia ar fi avut loc in urma cu ceva vreme, potrivit presei straine, dar a fost tinuta confidentiala. Cu toate acestea gigantul american a confirmat achizitia: “Apple cumpara companii mici, din cand in cand, dar, in general, nu discutam despre planurile si scopurile acestor achizitii”, au declarat reprezentantii companiei.

Gliimpse este o platforma dedicata in special pacientilor cu diabet sau bolnavi de cancer. Apple a angajat recent un medic pediatru endocrinolog care sa ajute compania la dezvoltarea aplicatiei  HealthKit, o alta achizitie facuta relativ recent, dedicata adolescentilor cu diabet de tip 1.

sursa: fastcompany.com
Parallax

Vizualizari
14
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri