Marius Vasilescu

#Newspresso. Uber testeaza primele 100 de masini autonome, noul Fuchsia de la Google, cloud dedicat pentru GoPro

Imagine principala
#Newspresso. Uber testeaza primele 100 de masini autonome, noul Fuchsia de la Google, cloud dedicat pentru GoPro
Saptamana aceasta vorbim despre planurile Google pentru noul sistem de operare care este deja in teste, dar si despre lupta pe care o duce Facebook pentru a deveni popular in randul gamerilor sau in randul celor care prefera pozele editate. Avem vesti si despre Uber, care incepe deja cursele cu masini autonome. 

Primele masini autonome ale Uber vor face curse incepand cu aceasta luna. Travis Kalanick, CEO-ul Uber, a afirmat ca au deja o flota de 100 de masini autonome pregatite pentru orasul Pittsburgh. Fiecare masina are la bord cate un tehnician si un computer in portbagaj care strange date cu privire la itinerariul pe care masina il parcurge. 

Facebook face un parteneriat cu Unity pentru lansarea unei platforme de jocuri. Facebook ia mult mai in serios industria jocurilor de cand a cumparat Oculus. Prin parteneriatul cu Unity, producatorul unora dintre cele mai populare unelte pentru developerii de jocuri, Facebook vrea sa scoata pe piata o platforma care pe viitor ar putea concura cu Steam. 

Google dezvolta un nou sistem de operare cu numele de cod "Fuchsia". Primele incercari sunt disponibile pe Github si oricine poate compila codul sursa pentru a-l rula. Noul sistem de operare difera Chrome OS si Google prin faptul ca nu se bazeaza pe un Kernel de Linux. 

GoPro va oferi un serviciu in cloud numit GoPro Plus. Din cauza faptului ca vanzarile de camere de actiune merg prost, GoPro se orienteaza catre serviciile din jurul dispozitivelor fizice. Noua camera Hero 5 va avea posibilitatea de a descarca automat pozele si filmarile in cloud. 

Cele 5 persoane carora Tim Cook le cere sfaturi pentru a conduce Apple.Tim Cook are o lista destul de impresionanta de prieteni cu care se sfatuieste atunci cand ia o decizie mare. Lista contine atat nume mari din business, cat si din politica, care l-au ajutat pe CEO-ul Apple sa ia decizii in ultimii 5 ani. 

Asociatia Romana a Magazinelor Online are un nou director executiv. Florinel Chis are o experienta de peste 14 ani in eCommerce, atat la nivel local cat si international. ARMO sustine dezvoltarea comertului online in Romania, ca fiind metoda cea mai moderna si mai eficienta de retail. 

Urmatoarea mare platforma pentru Facebook va fi camera foto. Facebook incearca sa speculeze dorinta tinerilor de a se face remarcati prin poze unice. Deocamdata, marele castigator al acesti lupte este Snapchat, care ofera foarte multe posibilitati pentru a modifica pozele. 

Huawei trece pe locul intai la vanzarile de telefoane in China. Huawei trece pe primul loc in China, dupa ce vanzarile Xiaomi au scazut de la 17.1 milioane de unitati la 10.5 milioane de unitati de la an la an. Scaderea de 38% a trimis Xiaomi pe locul 4, dupa Huawei, OPPO si vivio. 

EuroGSM va vinde abonamente de electricitate si gaze. Retailerul de telefoane EuroGSM va incepe sa comercializeze in magazinele proprii abonamente de energie electrica si gaze naturare catre clientii furnizorului Restart Energy. Cele 110 magazine prezente in 77 de orase vor deveni in curand puncte de informare si de vanzare pentru abonamente. 

Pekka Rantala va fi noul Chief Marketing Officer pentru Nokia. Pekka a fost in trecut CEO-ul Ravio, producatorul celebrului joc Angry Brids. Microsoft spera sa revitalizeze productia de telefoane mobile dupa ce in luna mai a vandut diviza de telefoane low cost catre Foxconn.


Marius Vasilescu este autor invitat la StartupCafe.ro si realizeaza saptamanal rubrica #Newspresso,
o recenzie cu stiri despre afaceri din tehnologie. Marius a terminat
Facultatea de Electronica si Telecomunicatii si lucreaza in domeniul
telecom. Este pasionat de gadgeturi, ceasuri elvetiene si startup-uri
din domeniul digital, subiecte pe care le abordeaza si pe revoblog
Parallax

Vizualizari
53
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri