Marius Vasilescu

#Newspresso. Atac pe Bitcoin, Facebook se razboieste cu Adblock, Allegro devine tinta de achizitie

Imagine principala
#Newspresso. Atac pe Bitcoin, Facebook se razboieste cu Adblock, Allegro devine tinta de achizitie
Saptamana aceasta vorbim despre noutati in ceea ce priveste moneda virtuala Bitcoin si despre razboiul dintre Facebook si AdBlock. Avem detalii si despre achizitii importante din domeniul IT: Intel cumpara o noua companie de deep learning, Microsoft o companie pentru streaming de jocuri iar cei de la Alibaba sunt interesati de o companie detinuta de actionarii eMAG.

O firma privata ofera 500.000 $ recompensa celor care gasesc bug-uri in iOS. Interesant este ca firma ofera mai mult decat ofera chiar Apple pentru detectarea vulnerabilitatilor. Nu este ceva neobisnuit, in domeniul securitatii informatice s-a declansat o adevarata cursa pentru vanatorii de bug-uri. Companiile private ofera in mod regulat mai multi bani pentru gasirea vulnerabilitatilor de securitate decat marile companii producatoare ale software-ului.

Piata romaneasca a jucariilor a crescut cu 60% in ultimii cinci ani, iar in 2015 a depasit pragul de un miliard de lei. Jucariile traditionale sunt cele care genereaza cele mai mari incasari. Insa jocurile video si consolele pe care ruleaza au acaparat in ultimii ani o felie din ce in ce mai mare a acestei piete care continua sa fie dominata de importuri.

Razboi intre Facebook si AdBlock pentru restrictionarea reclamelor. Facebook a promis recent ca dezvolta reclame care nu vor putea fi ocolite de programele pentru blocarea reclamelor. Totusi, ultima versiune de AdBlock a reusit deja sa blocheze noul tip de reclame. Exista insa insa si un dezavantaj: software-ul poate bloca din greseala si postari ale utilizatorilor normali.

Romania este pe unul dintre primele locuri in Europa la raspandirea televiziunii prin cablu, satelit sau IPTV.  Numarul abonamentelor aproape ca s-a dublat in ultimul deceniu. 94,4% dintre gospodariile romanesti au cablu iar televiziunea digitala reprezinta acum peste 60% din totalul pietei.

Coinify primeste o investitie de 4 milioane de dolari din partea unui grup nordic de investitii. Aceasta investitie vine la un an dupa ce Coinify a cumparat Coinzone de la compania romaneasca GeCAD. Coinify se ocupa cu tranzactii in moneda virtuala Bitcoin.

Directorul general al UPC Romania, Robert Redeleanu, va prelua din septembrie si conducerea UPC Ungaria. El va avea responsabilitatea conducerii operatiunilor UPC din ambele tari. Redeleanu isi va desfasura activitatea de la biroul din Bucuresti, iar UPC Romania si UPC Ungaria continua sa opereze ca entitati separate.

Microsoft cumpara o companie care permite controlarea stream-urilor de jocuri video. Beam este o companie din Seattle care le permite spectatorilor sa interactioneze cu stream-urile de jocuri video ale altor jucatori si sa le influenteze. Compania va fi trecuta sub divizia Xbox si se va concentra in prima instanta pe cresterea numarului de utilizatori.

Bitcoin, in deriva, dupa un atac informatic.  Moneda virtuala Bitcoin trece printr-o criza grava: piratii informatici au furat azi-noapte echivalentul a 65 de milioane de dolari de pe o platforma de schimb valutar din Hong Kong. Bitcoin s-a devalorizat dupa lovitura cu 5,5 la suta fata de dolarul american, iar tranzactiile au fost sistate pe marile burse din Asia.

Alibaba si eBay sunt interesate sa achizitioneze Allegro, companie detinuta de Naspers. Grupul chinezesc de eCommerce Alibaba, retailerul online eBay si firma de private equity CVC Capital Partners sunt printre cei care liciteaza pentru cea mai mare platforma de licitatii din Europa de Est, Allegro, detinut de actionarii eMAG, sud africanii de la Naspers. Deal-ul, evaluat la 2-3 miliarde de euro, ar putea sa se finalizeze spre finalul anului, spun surse din piata.

Intel cumpara o companie de deep learning pentru 350 milioane de dolari. Intel va cumpara startup-ul Nervana Systems pentru a putea sustine mai bine rolul solutiilor de inteligenta artificiala din companie. Startup-ul este era pe piata de doar doi ani si deja stransese 25 de milioane de dolari dintr-o runda de finantare.

Marius Vasilescu este autor invitat la StartupCafe.ro si realizeaza saptamanal rubrica #Newspresso,
o recenzie cu stiri despre afaceri din tehnologie. Marius a terminat
Facultatea de Electronica si Telecomunicatii si lucreaza in domeniul
telecom. Este pasionat de gadgeturi, ceasuri elvetiene si startup-uri
din domeniul digital, subiecte pe care le abordeaza si pe revoblog
Parallax

Vizualizari
55
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri