Ovidiu Popica

De vacanta: Cum devine un om foarte bogat si mai bogat.

Imagine principala
De vacanta: Cum devine un om foarte bogat si mai bogat.
Unul dintre cei mai bogati oameni din lume tocmai a devenit si mai bogat. Fondatorul companiei Amazon, Jeff Bezos a vandut saptamamana aceasta - ca tot a venit vacanta - 1 milion de actiuni pe care a incasat peste 750 de milioane de dolari, potrivit Investopedia.

Bezos a mai vandut, in mai anul acesta, 1% din companie, pentru 671 de milioane de dolari, dar inca detine mai mult de 17% din companie, adica in jur de 81 de milioane de actiuni. 2015 a fost un an bun pentru averea lui Jeff Bezos iar 2016 se arata cel putin la fel, de vreme ce, in mai putin de doi ani, tech-miliardarul a sarit de pe locul 20, in top 3.  

Fondatorul Amazon pare sa-si fi facut un obicei din vanzarea periodica a unei parti din afacere pe fondul unei cresteri spectaculoase a pretului actiunilor. Daca ai fi investit in gigantul de e-commerce, ai fi castigat in jur de 40%, doar in ultimul an. Estimarile analistilor financiari indica o rata de crestere de peste 50% in urmatorii 5 ani ceea ce face Amazon atractiv pentru investitori, pe de o parte si un motor de crestere a averii fondatorului, pe de alta parte.

Cu o avere neta estimata de Forbes la aproape 60 de miliarde de dolari, in 2015, Jeff Bezos urca pe locul al treilea in top-ul avutilor lumii, in compania unor magnati precum Bill Gates, seful Microsoft, Amancio Ortega actionarul majoritar al Inditex care detine Zara, Warren Buffet fondatorul companiei de investitii Berkshire Hathaway sau Carlos Slim presedintele companiei de telecomunicatii America Movil.
Parallax

Vizualizari
27
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri