CZ

O noua tranzactie majora in IT: O firma de softuri pentru business, cumparata cu 9,3 miliarde de dolari, de catre Oracle

Imagine principala
O noua tranzactie majora in IT: O firma de softuri pentru business, cumparata cu 9,3 miliarde de dolari, de catre Oracle
Gigantul american Oracle a anuntat joi ca s-a inteles sa cumpere cu 9,3 miliarde de dolari, compania NetSuite, care produce solutii software pentru managementul afacerilor si relatia cu clientii. Aceasta este a doua tranzactie majora in domeniul IT din aceasta saptamana, dupa ce Verizon a anunat preluarea Yahoo pentru 4,8 miliarde de dolari.

Oracle va plati 109 dolari pentru fiecare actiune NetSuite, care este prima companie de tehnologie cloud din istorie, se arata intr-un comunicat de presa al gigantului american IT.

NetSuite, infintata in anul 1998, in California, este cunoscuta mai ales pentru aplicatiile sale cloud.

"Aplicatiile cloud ale Oracle si NetSuite sunt complementare si vor exista impreuna pentru pe piata. Vrem sa investim puternic in ambele produse, in dezvoltare si in distributie", a declarat directorul general al Oracle, Mark Hurd, potrivit comunicatului.

"NetSuite a lucrat timp de 18 ani, pentru a dezvolta un sistem unic pentru a rula o afacere in cloud. Aceasta combinatie este una castigatoare pentru clientii, angajatii si partenerii NetSuite", a declarat Evan Goldberg, fondator, chief technology officer si presedinte al NetSuite.

De asemenea, NetSuite urmareste, prin aceasta tranzactie, sa isi vanda solutiile cloud pentru clientii business la scara globala, pe infrastructura de desfacere a Oracle.

Preluarea este astepata sa se finalizeze in 2016, dar depinde de aprobarile necesare din partea autoritatilor de reglementare din SUA.

In anul 2015, NetSuite a avut o cifra de afaceri de 741 milioane de dolari, iar Oracle a avut in jur de 38 de miliarde de dolari.
Parallax

Vizualizari
78
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri