CZ

Afacerile care isi vor creste activitatea, dar isi vor reduce numarul de angajati, in perceptia managerilor

Imagine principala
Afacerile care isi vor creste activitatea, dar isi vor reduce numarul de angajati, in perceptia managerilor
Managerii din comertul cu amanuntul sustin ca volumul activitatii acestor afaceri va creste in urmatoarele 3 luni, dar ca numarul de angajati le va scadea, potrivit unui sondaj publicat joi de Institutul National de Statistica (INS).

Potrivit sursei citate, in sectorul comert cu amanuntul managerii au estimat pentru urmatoarele trei luni, tendinta de crestere a activitatii economice cu 16%. Volumul comenzilor adresate furnizorilor de marfuri de catre unitatile comerciale va creste moderat, cu 11%, in perceptia managerilor.

Desi ei cred ca va creste activiatea in firmele lor, angajatorii din comertul cu amanuntul prognozeaza pentru urmatoarele 3 luni scaderea numarului de salariati cu 17%.

Pentru urmatoarea perioada, managerii societatilor comerciale estimeaza crestere moderata a preturilor de vanzare cu amanuntul (sold conjunctural 9%).Evolutia altor sectoare de business, in perceptia managerilor din domeniile respective:

  • Servicii. Conform estimarilor din luna iulie 2016, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaste crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +15%). In sectorul de servicii se estimeaza relativa stabilitate a numarului de salariati (sold conjunctural +4%). Conform opiniei managerilor, preturile de vanzare sau de facturare ale prestatiilor vor avea tendinta de relativa stabilitate (sold conjunctural 0%).
  • Industrie prelucratoare. In cadrul anchetei de conjunctura din luna iulie 2016, managerii din industria prelucratoare preconizeaza pentru urmatoarele trei luni, crestere moderata a volumului productiei (sold conjunctural +8%). Pentru activitatea de fabricare a altor produse din minerale nemetalice se va inregistra tendinta de crestere (sold conjunctural +31%), in timp ce pentru fabricarea produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice, tendinta va fi de scadere (sold conjunctural ¬24%). Pentru preturile produselor industriale se prognozeaza relativa stabilitate in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +1%). Referitor la numarul de salariati se estimeaza relativa stabilitate, soldul conjunctural fiind de +3% pe total industrie prelucratoare.
  • Constructii. Potrivit estimarilor din luna iulie 2016, in activitatea de constructii se va inregistra pentru urmatoarele trei luni, crestere a volumului productiei (sold conjunctural +21%). Managerii estimeaza crestere moderata a numarului de salariati (sold conjunctural +7%). In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii se preconizeaza relativa stabilitate a acestora (sold conjunctural +5%).
Parallax

Vizualizari
53
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri