Vlad Barza

Brexit: Zece startup-uri londoneze s-au interesat ce ar insemna o mutare la Berlin

Imagine principala
Brexit: Zece startup-uri londoneze s-au interesat ce ar insemna o mutare la Berlin
Zece startup-uri londoneze s-au interesat ce ar insemna o mutare la Berlin, ca urmare a votului pro-Brexit care a ingrijorat comunitatea de business, scrie Reuters, citand grupul de dezvoltare de business Berlin Partner. Capitala germana este, alaturi de orase precum Amsterdam, Paris, Dublin, Frankfurt si Milano, pe lista oraselor care spera sa profite de pe urma iesirii Regatului Unit din UE.

Startup-urile care s-au interesat ce ar implica o mutare au in general intre 10 si 18 angajati si s-au interesat despre cat costa spatiile de birouri, care este situatia pietei muncii si cat ar costa cazarea pentru angajati.

Cele mai multe startup-uri care s-au interesat sunt din domeniul fin-tech (financial technology).

Berlin se numara printre orasele care spera sa profite de pe urma incertitudinilor create de Brexit, startup-urile londoneze temandu-se ca vor pierde avantajul comercial oferit de piata comuna.

Autoritatile din Berlin incearca in mod activ sa atraga startup-uri britanice, au lansat un site detaliat despre cum sa deschizi o afacere in Berlin, au trimis sute de scrisori antreprenorilor britanici si au venit la targuri de business din Londra pentru a prezenta oferta Berlinului.

Berlinul a atras investitii de peste doua miliarde euro in startup-uri in 2014, mai mult decat Londra, arata un raport Ernst & Young.

Analistii estimeaza o scadere a investitiilor in Marea Britanie si o diminuare a bugetelor de publicitate. Nu se stie ce statut vor avea angajatii care lucreaza in Regatul Unit si sunt cetateni ai altor tari UE dar, desi deocamdata nu a fost demarata procedura de iesire din UE, temerile sunt numeroase.

Sunt doua mari avantaje pentru tarile care fac parte din UE: au acces rapid la angajati talentati datorita liberei circulatie a persoanelor si multe dintre regulamente si legi sunt valabile in toate tarile membre. Iesirea din UE aduce complicatii majore.

Acum, desi este mult prea devreme pentru a stii exact ce se va intampla si mai ales cand se va petrece iesirea Regatului Unit din UE, investitorii sunt precauti si unii iau in calcul mutarea birourilor din UK sau anularea unor investitii sau angajari ce ar fi trebuit sa se petreaca pe pamant britanic.
Parallax

Vizualizari
12
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri