Raluca Abrihan

Startup-ul romanesc Smart Bill investeste 750.000 de euro in lansarea versiunii cloud a solutiei de gestiune

Imagine principala
Startup-ul romanesc Smart Bill investeste 750.000 de euro in lansarea versiunii cloud a solutiei de gestiune
Solutia locala de facturare, Smart Bill, dezvoltata de  Radu Hasan, Ioana Hasan si Mircea Capatina,  a fost lansata si in varianta cloud, dupa o investitie de 750.000 de euro si tinteste 50.000 de clienti pana la finalul anului 2020.

 Ponderea cea mai mare din aceasta suma a fost directionata catre dezvoltarea software (web si mobile) a celor doua versiuni cloud. In plus, Smart Bill a investit in formarea unui departament de suport tehnic alcatuit din 12 specialisti, mai anunta startup-ul.

Pana la finalul anului 2020, compania tinteste pentru Smart Bill Cloud (facturare si gestiune) un portofoliu de 50.000 de companii. In acest sens, Smart Bill va continua investitia in dezvoltarea de noi functionalitati si in cresterea echipei.  

In prezent, 40.000 de clienti, de la  la PFA-uri, la companii mici si mijlocii, si pana la multinationale, din toate sectoarele de business, precum comert si servicii, folosesc fie versiunea de facturare in cloud, fie versiunile mai vechi ale softului Smart Bill.

"Tehnologia are un impact tot mai mare asupra modului in care functioneaza mediul de business. La fel ca noi toti, companiile sunt din ce in ce mai mobile si lucreaza intr-un ritm foarte alert. Mai mult, Internetul a devenit o utilitate accesibila aproape 100% din timp, atat de la birou cat si de pe teren, cu un cost scazut, deci infrastructura nu doar ca permite existenta unui astfel de serviciu, dar o si impune", spune Mircea Capatina, Co-Founder & Biz Dev Manager Smart Bill.

De asemenea, noua versiune foloseste un sistem de stocare in cloud care impiedica pierderea informatiilor cauzata de virusi, defectiunile hardware, sau cele cauzate de neatentie sau de reinstalarea sistemului de operare.

Smart Bill a fost lansat in urma cu noua ani. In prezent, serviciul este folosit de peste 30.000 de clienti ce emit un milion de facturi lunar. Recent, Catalyst Romania a preluat in schimbul unei sume de 829.176 de euro un pachet de 24,98% din actiunile Smart Bill, iar Gecad Group a platit 229.771 euro pentru 6,94% din titlurile companiei. Investitia Catalyst si Gecad evalueaza Smart Bill la 3,3 milioane de euro, potrivit datelor Smart Bill.

VIDEO: Vezi aici povestea Smart Bill


Parallax

Vizualizari
136
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri