RA

Finantari de 325.000 lei pentru proiecte de design urban, in Bucuresti

Imagine principala
Finantari de 325.000 lei pentru proiecte de design urban, in Bucuresti
Au fost deschise inscrierile pentru programul "Mobilizam excelenta",
prin care se ofera 325.000 lei pentru proiecte de design urban si Burse
de excelenta. Acesta se adreseaza exclusiv celor care isi desfasoara
activitatea in Bucuresti si Ilfov, va oferi pana la 10 burse de
excelenta si va finanta maximum cinci proiecte.


Directia de "Design urban" se adreseaza organizatiilor, institutiilor, grupurilor de initiativa sau persoanelor care doresc sa initieze proiecte de revitalizare urbana, in acord cu principiile inovative de economie de resurse si sustenabilitate. Bursele de excelenta vor fi oferite copiilor si tinerilor cu varste intre 10 si 20 ani, care au performante deosebite in arta si sport, arata reprezentantii Fundatiei Comunitare Bucuresti, dezvoltatori ai acestui proiect, impreuna cu Porsche Romania.

Termenul limita de inscriere este 25 iulie, ora 23:59.

Fondul total de finantare este de 225.000 lei pentru "Design urban" si de 100.000 de lei pentru "Burse de excelenta". Dupa selectia castigatorilor, publicul larg poate vota online proiectul si bursierul care vor primi cate o finantare suplimentara de 10.000 de lei.

Aplicatiile vor fi jurizate de comitete de selectie independente, formate din experti recunoscuti in domeniul lor:

Design urban: Serban Sturdza - presedinte, Ordinul Arhitectilor din Romania, filiala Bucuresti; Marius Marcu-Lapadat - decan, Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu", Facultatea de Design Interior; Mirela Duculescu - istoric al designului, Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti; Oana Luca - conferentiar universitar, Facultatea Tehnica de Constructii Bucuresti, Departamentul de Inginerie Urbana si Dezvoltare Regionala; Mihnea Ghildus - membru in echipa de management Prispa, fondator Dizainar.ro; Mircea Ilie - Sustainability Leader, IKEA Romania; Patricia Zegreanu - Manager Marketing si Comunicare, Skoda, Porsche Romania.

Burse de excelenta: Aurora Kiraly, artist vizual, curator, manager cultural, asistent universitar la Universitatea Nationala de Arta; Sabina Ulubeanu, compozitoare, doctor in compozitie, membru fondator si director artistic al InnerSound New Arts Festival; Corina Dumitrescu, prim-balerina, Opera Nationala Bucuresti, coregraf, Opera Comica pentru Copii; Carmen Bunaciu, multipla campioana europeana si mondiala la natatie, antrenor emerit, profesor de educatie fizica; Monica Iagar, dubla campioana europeana si campioana mondiala la atletism; Ruxandra Dragomir, castigatoare a 9 turnee de tenis, locul 15 ATP, fosta presedinta a Federatiei Romane de Tenis; Radu Alexandroaie, Project Manager Porsche Romania.
Gandit ca o forma de investitie pe termen lung in comunitatea locala, programul este dezvoltat pe trei directii strategice: Design urban, Educatie urbana, Burse de excelenta si are un buget total de de 514.500 de lei.

 Cea de-a treia directie a programului va demara in toamna. Aceasta consta in sustinerea unui proiect pilot, realizat impreuna cu Asociatia "De-a arhitectura", in cinci institutii de invatamant din Bucuresti - cursul extracurricular de "Educatie de arhitectura si mediu construit".
Parallax

Vizualizari
46
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri