Marius Vailescu

#Newspresso: Un nou incubator in Bucuresti, ce inseamna puterea review-urilor si cum arata o ferma verticala

Imagine principala
#Newspresso: Un nou incubator in Bucuresti, ce inseamna puterea review-urilor si cum arata o ferma verticala
In aceasta editie avem vesti despre o propunere interesanta din partea ARCUB, pentru un incubator pentru proiecte comunitare. Vorbim si despre o dezbatere importanta cu privire la neutralitatea internetului in Europa sau despre planurile Microsoft in ceea ce priveste inteligenta artificiala.

ARCUB a lansat Generator.Un incubator care ofera finantare pentru proiecte comunitare adaptate nevoilor cartierelor Bucurestiului. Valoarea fondului total pentru stimularea, consolidarea si dezvoltarea capacitatii de organizare si de actiune a grupurilor de vecini cu spirit de initiativa se ridica la 20.000 Euro.

Dezbatere cu privire la neutralitatea internetului in Europa.
Organismul european de reglementare in domeniul comunicatiilor electronice ar putea impune o lege care ar crea un dezechilibru puternic intre startup-uri mici si corporatii mari sau furnizori de internet. In acest moment se desfasoara o consultare publica in privinta noii legi.

Un review negativ al unui expert in securitate cibernetica a dus la disparitia unui produs de pe Amazon.Problema in sine este mai ampla decat atat. In cursa pentru a integra cat mai multe dispozitive in cloud, se neglijeaza securitatea. Din aceasta cauza e nevoie de cat mai multe companii care sa ofere securitate pentru dispozitivele IoT.

Top 20 corporatii americane si afacerile lor din Romania. Din topul volatil al primelor 20 corporatii americane ale momentului, 10 dintre ele au afaceri si in Romania. Pe langa jucatorii clasici din domeniul IT si cel auto, piata din Romania mai este tatonata si de companii farmaceutice sau petroliere.

In New Jersey se construieste cea mai mare ferma verticala din lume.In procesul de crestere al plantelor nu se va folosi nici pamant nici lumina solara. Cand constructia va fi terminata, ferma va atinge aproape 7 kilometri patrati si va produce anual 1000 de tone de salata verde si alte legume.

Google a cumparat compania Moodstocks.Firma franceza a dezvoltat recent o tehnologie ce le permite smartphone-urilor sa recunoasca obiecte. Spre deosebire de Googgles, care face procesarea pe server, tehnologia Moodstocks face procesarea local, pe telefon.

Microsoft pariaza pe viitorul inteligentei artificiale.Microsoft considera ca are cea mai buna tehnologie pentru viitorul AI, obtinuta pe baza a peste doua decenii de progrese in machine learning si procesare a limbajului natural. Compania din Redmond si-a deschis o platforma pentru dezvoltarea botilor de chat si incearca sa castige urmatoarea batalie importanta, dupa ce lupta pentru dispozitive mobile a fost pierduta.

Interviu cu Jack Ma, fondatorul Alibaba.Jack vorbeste despre importanta egalitatii intre sexe, despre economia mondiala si despre succesul Alibaba. Pe parcursul interviului Jack marturiseste ca a fost respins de 10 ori de Harvard si ca a avut probleme pana si cand a incercat sa se angajeze la KFC.

Amazon ofera reduceri speciale prin intermediul Alexa. Cei care aleg sa cumpere prin intermediul comenzii vocale integrate in dispozitivul Amazon Echo vor primi reduceri. Astfel, Amazon vrea sa educe clientii pentru a face cat mai multe cumparaturi ajutati de comenzi vocale.

Marius Vasilescu este autor invitat la StartupCafe.ro si realizeaza in fiecare luni dimineata rubrica #Newspresso, o recenzie cu stiri despre afaceri din tehnologie. Marius a terminat Facultatea de Electronica si Telecomunicatii si lucreaza in domeniul telecom. Este pasionat de gadgeturi, ceasuri elvetiene si startup-uri din domeniul digital, subiecte pe care le abordeaza si pe revoblog.
Parallax

Vizualizari
52
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri