L.P.

Politehnica, Cibernetica si Limbi Straine in topul facultatilor cu cele mai bune perspective de angajare

Imagine principala
Politehnica, Cibernetica si Limbi Straine in topul facultatilor cu cele mai bune perspective de angajare
Evolutia tehnologiei IT in Romania si numarul din ce in ce mai mare de investitori straini care isi deschid puncte de lucru pe plan local, plaseaza domeniul ingineriei software in topul joburilor oferite de catre angajatori. De asemenea, in urmatorii ani vor fi cautati specialisti in domenii ca logistica, contabilitatea si HR.  

"Daca esti vorbitor de engleza si inca o limba straina, daca ai cunostinte elementare intr-unul dintre domeniile IT, contabilitate, logistica, HR, software, angajarea in cadrul unei companii de shared services iti este asigurata in proportie de 70 - 80%. Restul de 30 - 20% depinde de modul in care te prezinti la interviu, atitudinea si motivatia ta. Daca ai avut ocazia sa lucrezi intr-un soft cunoscut pe piata, precum SAP, cu atat mai usor te vei incadra in profilul cautat de catre angajatori", a declarat Raluca Penes, HR Coordinator Smartree.

Potrivit Smartree, salariul unui absolvent al unei facultati cu profil IT poate incepe de la 3.500-4.000 lei net. In ceea ce ii priveste pe absolventii de Limbi Straine, cei care vor avea salarii foarte mari inca de la primul job vor fi cunoscatorii de limbi exotice.

Comparativ cu vorbitorii de engleza, franceza sau italiana, ale caror salarii pot incepe de la 2.000 lei net, vorbitorii de  limbi straine exotice pot ajunge la un venit lunar de 4.000 lei net.

"Dezvoltarea pietei locale de outsourcing pe mai multe domenii a adus aceasta nevoie de vorbitori de limbi straine cat mai diverse. Astfel, un tanar care vorbeste fluent suedeza, daneza, norvegiana, araba, japoneza sau chineza nu va cauta pentru multa vreme un job", a mai spus Raluca Penes.

O alta categorie de absolventi de care piata muncii are mare nevoie sunt medicii. Acestia au mai multe optiuni dupa ce termina facultatea, avand posibilitatea de a se orienta catre sistemul de sanatate de stat, dar si catre sectorul privat. Acesta include spitalele si clinicile private, in care nivelul de remuneratie este mult mai atractiv decat in cazul celor de stat, dar si companiile farmaceutice.

La polul opus sunt facultatile ai caror absolventi au mari probleme in a-si gasi un job sunt cele al caror profil nu este bine structurat. Astfel de exemple de facultati sunt cele care nu au specializare stricta pe un anumit domeniu, precum Management sau Inginerie Economica.

Smartree, unul dintre liderii din Romania pe piata de externalizare a proceselor de HR, a fost infiintata in anul 2000 si ofera servicii de externalizare, de salarizare, administrare de personal, analiza si raportare pentru management, recrutare, munca temporara si consultanta in domeniu.

Smartree proceseaza 450.000 de angajati anual si are peste 150 de clienti, in majoritate companii multinationale, dar si companii cu capital integral romanesc.
Parallax

Vizualizari
208
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri