Claudiu Zamfir

Ce a patit un om de afaceri englez la Budapesta, dupa votul pro-Brexit: Mi-era rusine ca sunt britanic

Imagine principala
Ce a patit un om de afaceri englez la Budapesta, dupa votul pro-Brexit: Mi-era rusine ca sunt britanic
​Un antreprenor englez cu afaceri in Ungaria spune ca este foarte afectat de votul alegatorilor britanici pentru iesirea Regatului Unit din Uniunea Europeana si ca a avut probleme cu tranzactiile bancare chiar din prima zi cand s-a auzit despre rezultatul referendumului.

Colin Snead are 34 de ani si traieste in Ungaria de 10 ani, fiind casatorit cu o unguroaica. Pe Colin l-am intalnit la Budapesta, unde are o afacere cu discounturi la serviciile de curierat internationale. Business-ul sau, sub brandul Allpacka, face in domeniul curieratului cam ceea ce face de exemplu Booking.com in domeniul hotelier - intermediaza un serviciu (de curierat in cazul lui Colin Snead) si obtine discounturi pentru consumator.

 "Cand am auzit ca a fost votat Brexit-ul, sincer mi s-a facut rusine ca sunt britanic. Este trist ca populatia din UK a votat ca nu mai vrea sa fie parte a UE si cred ca, din pacate, campania Leave a utilizat o prezentare foarte deformata a Uniunii Europene, multa propaganda, tactici ale fricii si, din pacate, le-a mers" - spune britanicul, pentru StartupCafe.ro si HotNews.

El sustine ca in plan personal nu este afectat substantial, cel putin momentan, dar pentru afacerea sa ar putea aparea probleme.

"Din fericire, eu sunt casatorit cu o unguroaica si nu ma afecteaza in viata de zi cu zi. Mai sunt doi ani pana cand va intra ceva in vigoare. Dar, oricum pentru business, este pacat, mai ales pentru domeniul nostru, livrarile. Pentru noi, este minunata libera circulatie a bunurilor in UE. Din pacate, odata cu iesirea Marii Britanii din UE lucrurile vor deveni foarte, foarte dificile pentru livrarile in strainatate" - mai spune antreprenorul.

Omul de afaceri povesteste ca, imediat dupa votul pro-Brexit, a avut unele probleme la Budapesta cu tranzactiile prin banca britanica la care are el contul, NatWest, si bancile din Ungaria.

"A fost incredibil! Chiar de vineri dimineata, cand a aparut informatia privind rezultatul referendumului, casele de schimb valutar din Budapesta au inceput sa refuze sa mai schimbe lire sterline. Am avut probleme si cu contul bancar peste week-end, n-am putut sa fac plati cu cardul, n-am putut sa retrag numerar de la bancomat. Cred ca bancile au considerat ca riscul era mult prea mare, cursul de schimb al lirei sterline cu orice alta moneda era prea volatil. Asa ca au inghetat tranzactiile. Luni dimineata s-au deblocat tranzactiile, dar a fost un impact destul de mare, nu ma asteptam la asta" - povesteste Colin Snead.

Alegatorii din Marea Britanie au votat, joia trecuta, pentru iesirea regatului din Uniunea Europeana, intr-un referendum national.
Parallax

Vizualizari
23
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri