Ovidiu Popica

#Newspresso: Oportunitati din industria IoT, Tesla se uita catre soare si traduceri automate de la Instagram

Imagine principala
#Newspresso: Oportunitati din industria IoT, Tesla se uita catre soare si traduceri automate de la Instagram
Saptamana aceasta discutam despre Internet of Things, despre roboti industriali dar si despre schimbarile utilizatorilor in ceea ce priveste consumul de stiri. Retelele sociale dizolva din ce in ce mai mult cota de piata a presei traditionale, insa aceasta schimbare aduce si noi probleme, chiar si online, brandurilor care produc continut.

Tesla ar putea cumpara SolarCity, alta companie a lui Elon Musk. In urma integrarii pe verticala, Tesla ar deveni singura companie care poate oferi servicii si produse end-to-end pentru productia si consumul de energie electrica total nepoluanta. Elon Musk se va abtine de la votul pentru preluarea companiei ce produce si instaleaza panouri solare.

Instagram va traduce automat texte in limba selectata de utilizator. Biografiile, postarile si comentariile utilizatorilor vor fi traduse de catre un algoritm, la fel ca in cazul Facebook si Twitter. Pe langa utilizatorii clasici, aceasta functionalitate va ajuta si afacerile multinationale (hoteluri, parcuri de distractie) sa comunice mai usor cu clientii.

Modelele de afaceri ale presei traditioanale, amenintate de consumul de stiri online. Dezvoltarea retelelor de socializare, accesarea stirilor de pe telefonul mobil si respingerea publicitatii online sunt cei trei factori care afecteaza cel mai mult modelele de afaceri. In plus, brandul care porneste initial stirea este remarcat in mai putin de jumatate din cazuri.

Un business din Brooklyn transforma fotografiile virale in produse. Compania 232Tech urmareste cu atentie ce se intampla online si atunci cand are loc un moment important, produce produse cu mesaje sau poze virale. Vanzarile companiei au crescut dupa ce LeBron James a purtat una dintre sepcile vandute de 232Tech.

Atacurile cu programe crypto-ransomware au crescut de 5 ori. Programele de tip crypto-ransomware, care cripteaza datele din sistemele utilizatorilor, au devenit o problema foarte mare pentru securitatea cibernetica. Deoarece victimele sunt tentate sa plateasca rapid pentru ca datele lor sa fie decriptate, aceasta activitate atrage din ce in ce mai multi infractori cibernetici.

Moise Guran renunta la emisiunea TV Biziday. Jurnalistul roman spune ca a luat aceasta decizie deoarece doreste sa se concentreze doar pe prezenta online si pe cea de la radio. Conform datelor demografice, Moise Guran spune ca audienta online si cea de la radio are mai mult potential decat cea de la TV.

Lipsa securitatii in domeniul IoT creaza oportunitati pentru companiile de securitate cibernetica. In anul 2015, peste 5 miliarde de dispozitive IoT au fost instalate la nivel mondial. Marea problema a dispozitivelor IoT este calitatea slaba a credentialelor de logare, disponibilitatea 24/7 si lipsa canalelor sigure de comunicare. In acest context, noul trend in domeniul securitatii cibernetice este infiintarea de startupuri in domeniul securitatii IoT.

Tend.ai, aplicatie de machine-learning pentru roboti industriali. Cu ajutorul cloud-ului si al machine learning, aceasta aplicatie poate ”invata” un robot sa execute diferite sarcini. In demonstratia producatorului, utilizatorul vede prin intermediul unui webcam ce miscari face un brat robotic, si il poate seta sa opereze o imprimanta 3D. Profitand de cresterea ratei de adoptie a robotilor industriali, acest gen de aplicatii pot avea un real succes.

33% din cautarile legate de turism inregistrate in 2015 au fost realizate de pe mobil.
Potrivit Anei Sipciu, industry manager Google Romania, unul din trei romani care cauta pe internet informatii despre turism, o face de pe telefonul mobil. Asadar acest lucru arata ca turismul, chiar si in Romania, este una dintre industriile orientate catre mobile.

Vanzarile de roboti industriali sunt afectate de scaderea vanzarilor in China. Ritmul de crestere al robotilor industriali a incetinit cu 12 procente, in timp ce anul trecut erau in crestere cu 29%. China este responsabila de mai mult de un sfert din robotii vanduti la nivel mondial. Pe locurile urmatoare sunt Coreea de Sud, Japonia, Statele Unite si Germania.

Samsung va investi 1.2 miliarde de dolari in tehnologii IoT. Producatorul din Coreea de Sud a anuntat ca intentioneaza sa investeasca aceasta suma in Statele Unite pe parcursul urmatorilor 4 ani. Suma este destul de mare avand in vedere ca se estimeaza ca piata globala pentru dispozitive IoT va fi de 1.7 miliarde de dolari in 2020.

Marius Vasilescu este autor invitat la
StartupCafe.ro si realizeaza in fiecare luni dimineata rubrica
#Newspresso, o recenzie cu stiri despre afaceri din tehnologie.
Marius
a terminat Facultatea de Electronica si Telecomunicatii si lucreaza in
domeniul telecom. Este pasionat de gadgeturi, ceasuri elvetiene si
startup-uri din domeniul digital, subiecte pe care le abordeaza si pe revoblog.
Parallax

Vizualizari
49
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri