Dani Rockhoff

Multimiliardarul Li Ka-Shing investeste in online banking pentru smartphone

Imagine principala
Multimiliardarul Li Ka-Shing investeste in online banking pentru smartphone
Cel mai bogat asiatic, chinezul Li Ka-shing, a decis sa se implice in
finantarea startup-ului bancar Number26. Li va investi 40 milioane euro prin fondul Horizons Ventures, dupa
cum a comunicat conducerea firmei, citata de N-TV.de.

Number26 si alte startup-uri financiare sunt permanent la vanatoare de clienti ai bancilor si firmelor traditionale de transfer de bani. Firma berlineza are in vedere, in primul rand, clientii care folosesc smartphone pentru transferul banilor. Iar acestia sunt din ce in ce mai multi.

Seful companiei Number26, Valentin Stalf, a declarat ca noua infuzie de capital va fi folosita pentru expansiune internationala, marketing, dar si pentru introducerea de noi produse in portofoliul bancii online. Ar fi vorba de largirea paletei de posibilitati de creditare, dar si de economisire, prin intermediul Number26.

Infiintat in 2013, startup-ul Number26 are sediul la Berlin, este activ in opt tari europene si, conform declaratiilor sale, are 200.000 de clienti. La finantarea acestuia s-a implicat furnizorul online de produse de moda Zalando, co-fondatorul Pay-Pal, Peter Thiel si startup-ul Plug and Play, care apartine concernului mediatic german Axel Springer.

Number26 a trecut recent printr-un scandal legat de inchiderea conturilor unor clienti. Ar fi fost vorba de 500 de conturi inchise fara avertisment prealabil. Ulterior, conducerea startup-ului si-a cerut scuze, explicand ca acest fapt s-a datorat costurilor prea ridicate, cauzate de unii posesori de cont care si-au suprasolicitat, in mod repetat, disponibilitatile de cont. Acum, firma lucreaza la un set de reguli noi, asa numita Fair-Use-Policy.

Iata insa ca, dupa aceasta faza critica, Number26 are vesti bune: este vorba de puternica investitie a superbogatului Li Ka-Shing. In varsta de 88 de ani, chinezul e un magnat al comertului si un puternic investitor global. El locuieste in Hong Kong. In 2013, revista Forbes l-a plasat pe locul opt in lume, cu o avere estimata la 31 de miliarde de dolari.

Li a inceput cu o firma care producea flori de plastic, pe care le exporta in principal in SUA. Profitul l-a reinvestit, intrand apoi in afaceri imobiliare. Acum, el are participatii la cele mai mari porturi din lume (Hong Kong, China, Rotterdam, Panama, Bahamas, etc.). Firmele sale reprezinta circa o treime din capitalizarea bursei de la Hong Kong. In Germania, Li Ka-shing detine 40% din lantul de magazine de cosmetice Rossmann.

Startup-ul Number26 ofera servicii bancare si de transfer de bani. Contul curent e special construit pentru utilizarea prin smartphone, administrarea sa fiind gratuita. Deschiderea unui cont este facila (bazandu-se pe suma de bani de care dispune clientul) si rapida (in opt minute).

Momentan, deschiderea unui cont la Number26 este posibila de la adrese din Germania, Austria, Franta, Spania, Italia, Grecia, Slovacia si Irlanda. Un plus de securitate al bancii "pe telefon" il ofera faptul ca Number26 foloseste infrastructura bancii bavareze Wirecard Bank si, momentan, chiar si licenta acestei banci. "Astfel, depunerile la Number26 sunt protejate prin sistemul de siguranta german al depozitelor bancare", mentioneaza N-TV.de.
Parallax

Vizualizari
17
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri