Marius Vasilescu

​#Newspresso: Woogie castiga la ICEEfest, doua miscari interesante la Microsoft, ghid de investitii pentru startup-urile digitale

Imagine principala
​#Newspresso: Woogie castiga la ICEEfest, doua miscari interesante la Microsoft, ghid de investitii pentru startup-urile digitale
In aceasta saptamana vorbim despre marea achizitie a Linkedin de catre Microsoft, dar si despre alte directii mai inedite de investitie pentru corporatia din Redmond. Si Xerox si-a schimbat un pic orientarea, devenind acum un jucator important pe piata managementului de transporturi. In final, avem pregatit un ghid de investitii pentru startupurile din domeniul digital.

Xerox a dezvoltat o aplicatie pentru a optimiza transportul prin Los Angeles. Aplicatia ofera mai multe optiuni pentru transport: aplicatii de ride-sharing, taxi-uri, transport public impreuna cu rezervari online pentru parcare, pentru a gasi cea mai rapida, ieftina sau nepoluanta metoda de transport. Compania, renumita pentru copiatoare, a intrat in 2010 pe piata managementului de transporturi si deja a ajuns un leader in smart parking.

Mesajul din partea CEO-ului Linkedin in care anunta achizitia de catre Microsoft. Tranzactia vine intr-un moment in care actiunile Linkedin erau in scadere, insa valoarea tranzactiei o depaseste pe cea cu care Facebook a achizitionat WhatssApp. Miscarea este importanta pentru Microsoft, care ratase startul in cursa platformelor de socializare.

Dropbox nu mai este pe pierdere. Serviciul pentru stocare in cloud a avut recent cateva probleme si a fost nevoit sa renunte la dezvoltarea catorva aplicatii ce incercau sa creeze un ecosistem in jurul serviciului. Desi nu mai sunt in pierdere, acest lucru nu inseamna ca genereaza si profit. Deocamdata, Dropbox nu mai este nevoit sa se listeze la bursa.

Microsoft intra pe piata canabisului legal, printr-un parteneriat cu KIND Financial. Prin contractual semnat cu startupul Kind Financia, Microsoft va furniza solutii software cu ajutorul carora companiile si agentiile guvernamentale din SUA vor putea monitoriza comercializarea si distributia de marijuana.

O lista cu toate cele 53 de companii achizitionate de CEO-ul Yahoo din 2012 si pana acum. Marissa Mayer a cheltuit peste 2.3 miliarde de dolari pentru aplicatii care aveau legatura cu social media sau care erau destinate platformelor mobile. Majoritatea functiilor oferite de companii au fost integrate in serviciile Yahoo, iar companiilor au fost desfiintate.

Microsoft anunta Xbox One S si Project Scorpio, o consola compatibila 4K si VR. Anuntul vine ca o replica la Play Station VR si Play Station VR, dezvaluite de Sony. Desi ambele companii insista ca versiunile noi nu sunt console de sine statatoare ci doar un simplu update, unii clienti sunt ingrijorati de o posibila micsorare a duratei de viata a generatiilor de console.

O platforma de inteligenta artificiala, castigatoarea competitiei intre startup-uri la ICEEfest 2016. In a doua zi a festivalului ICEEfest 2016 11 startup-uri au avut ocazia sa isi prezinte ideile in fata unui juriu reputat si a publicului, al carui vot a fost decisiv. Woogie este startup-ul care a reusit sa castige competitia "200 Seconds of Fame" de la ICEEfest 2016.

Ghid de investitii pentru startupuri din domeniul digital. A doua editie a ghidului autorul vorbeste despre domeniile in care startup-urile se pot descurca cu aplicatii si servicii gratuite. Antreprenorii se pot descurca cu aplicatii gratuite in domenii precum: email marketing, social media management, CRM sau chat intre membrii echipei.

Marius Vasilescu este autor invitat la
StartupCafe.ro si realizeaza in fiecare luni dimineata rubrica
#Newspresso, o recenzie cu stiri despre afaceri din tehnologie.
Marius
a terminat Facultatea de Electronica si Telecomunicatii si lucreaza in
domeniul telecom. Este pasionat de gadgeturi, ceasuri elvetiene si
startup-uri din domeniul digital, subiecte pe care le abordeaza si pe revoblog.
Parallax

Vizualizari
22
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri