Vlad Barza

Record. Compania chineza Didi Chuxing anunta ca a primit peste 7 miliarde dolari finantare

Imagine principala
Record. Compania chineza Didi Chuxing anunta ca a primit peste 7 miliarde dolari finantare
Didi Chuxing, cel mai mare rival al Uber in China, a anuntat ca a primit 7,3 miliarde dolari intr-o runda de finantare la care a contribuit si Apple cu un miliard de dolari. Didi, prezenta in 400 de orase din China, ajunge sa valoreze 28 miliarde de dolari si a reusit pana acum sa obtina peste 10 miliarde dolari. Uber are operatiuni mai mici in China, dar recent a anuntat ca a primit 3,5 miliarde dolari de la un fond de investitii saudit.

Didi Chuxing este in top cinci cele mai valoroase startup-uri din lume si evolutia extrem de rapida a uimit multa lume. In vara anului trecut compania era evaluata la 15 miliarde dolari, iar la aceasta noua runda, la 28 miliarde dolari.  

Printre companiile care au finantat Didi se numara: Apple, China Life, Ant Financial, Tencent, Alibaba, China Merchants Bank si SoftBank.

Didi Chuxing, fosta Didi Kuaidi, a devenit una dintre cele mai mari companii chineze de tehnologie, permitand rezervarea de taxiuri sau chemarea unor masini conduse de soferi independenti.

Alibaba si Tencent, giganti chinezi ai internetului, sunt principalii actionari ai Didi care anuntase insa in februarie ca a atins punctul de break-even in peste 200 dintre cele 400 de orase in care este prezenta.

Didi spune ca are 300 milioane de usero inregistrati, 15 milioane de soferi si zilnic se fac prin platforma sa 14 milioane de calatorii.

Sursa: TechCrunch
Parallax

Vizualizari
11
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri