L.P.

"Adopta un sat"- proiect lansat de antreprenori pentru dezvoltarea zonelor sarace din Romania

Imagine principala
"Adopta un sat"- proiect lansat de antreprenori pentru dezvoltarea zonelor sarace din Romania
Antreprenori si manageri din Romania vor sa ajute comunitatile locale din zonele defavorizate si au initiat un proiect la nivel national prin care doresc sa ofere planuri de dezvoltare pe mai multe domenii. Mai exact, In programul "Antreprenoresti - Adopta un sat", comunele selectate  vor primi  consultanta juridica, consultanta de marketing si management.

Totodata comunitatile locale vor fi sustinute si directionate pentru organizarea de schimburi de experienta intre sate, facilitarea de piete de desfacere si programe de educatie pentru constientizarea si valorificarea resurselor. 10 comune vor beneficia de planuri de dezvoltare pentru perioada 2017-2020. Proiectul este initiat de RBL (Romanian Business Leaders)

"Procesul nostru are mai multe etape: preselectia, cunoasterea celor interesati, selectia preliminara, turul comunitatilor ajunse in aceasta etapa si selectia finala. Criteriile care vor sta la baza selectiei sunt: proximitatea fata de Bucuresti - ca liderii din RBL si partenerii de proiect sa poata ajunge usor, curba demografica -v om merge catre acele comune in care numarul tinerilor este in media demografica a tarii, potentialul economic local si nu in ultimul rand interesul liderilor locali", a declarat Felix Daniliuc, Director General Raiffeisen Leasing, membru in Consiliul Director al RBL.

 In 2016, vor fi selectate patru comune in urma unui concurs la care vor participa comunitatile din judetele din sud-est: Arges, Prahova, Buzau, Teleorman, Dambovita, Braila, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Tulcea, Olt, Gorj, Constanta, Galati, Vrancea, Valcea si Dolj.
Urmatoarele sase comune vor fi selectate in 2017.

"La Summit-ul RBL din martie am dezbatut statistici care arata ca, anual, 80.000 de romani parasesc satele in care s-au nascut pentru un trai mai bun in afara tarii, ceea ce inseamna ca tara pierde 24 de comune, in fiecare an. Am creat un grup de lucru care a dezvoltat proiectul Antreprenoresti - Adopta un sat, prin care vrem sa valorificam satul romanesc, a spus Mihai Marcu, Presedinte CA MedLife. si presedintele Consiliului Director al RBL.

Romanian Business Leaders este o organizatie apolitica, neguvernamentala si non-profit si are ca obiectiv dezvoltarea unei platforme de actiune si implicare sociala pentru liderii din mediul privat.

Comunitatea Romanian Business Leaders numara peste 300 de antreprenori si sefi de companii din Romania care lucreaza voluntar in proiecte concrete de antreprenoriat social, generate de ei, in domeniile educatiei, culturii antreprenoriale si bunei guvernari.

Fundatia este condusa de un board din care fac parte  nume ca Ioana Filipescu (managing director Filipescu Visa Financial Advisors)  Anca HARASIM (director executiv al Camerei de Comert Americane in Romania), Andreea ROSCA (managing partner Excel Communications),  Felix DANILIUC (director general Raiffeisen Leasing), Dragos DINU (CEO Tiriac Holding, ex-CEO Domo, ex-CEO ADPharma), Andi DUMITRESCU (director general GfK Romania),  Mihai MARCU (a presedinte MedLife), Felix PATRASCANU (fondator FAN Courie) si  Dragos ROSCA (Chairman Delta Asset Invest)
Parallax

Vizualizari
95
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri