RA

Google da startul celei de a doua runde de finantare a programului Digital News Initiative de finantare a jurnalismului online european

Imagine principala
Google da startul celei de a doua runde de finantare a programului Digital News Initiative de finantare a jurnalismului online european
​Google anunta demararea a celei de a doua etape din cadrul programului Digital News Initiative Innovation Fund, initiativa prin care Google s-a angajat sa finanteze industria media europeana cu 150 milioane de euro, in urmatorii 3 ani. Organizatiile interesate pot depune proiectele incepand cu 2 iunie, perioada de aplicare urmand sa se incheie pe 11 iulie.

Programul Digital News Initiative, inceput ca un parteneriat intre Google si un grup restrans de organizatii media din Europa, s-a dezvoltat intr-un ecosistem cu peste 150 de parteneri, care colaboreaza pentru sprijinirea jurnalismului de calitate cu ajutorul tehnologiei si inovatiei. Programul este deschis oricarui jucator implicat in industria europeana a jurnalismului digital, indiferent de dimensiune sau experienta.

Prima etapa a DNI a inceput in noiembrie anul trecut, iar Google a nominalizat pe cei 128 de beneficiari ai primei runde de finantari in februarie 2016. Peste 1000 de proiecte din peste 30 de tari europene au fost depuse in aceasta prima runda. Perioada de depunere a proiectelor pentru a doua runda de finantare va dura 6 saptamani, intre 2 iunie si 11 iulie. Detalii suplimentare se gasesc pe pagina oficiala a proiectului: https://www.digitalnewsinitiative.com/.

Cum functioneaza Digital News Initiative Innovation Fund:

Proiectele
Prin DNI, Google vrea sa atraga proiecte care sa reflecte un nou model de jurnalism digital, sa sprijine dezvoltarea de noi modele de business sau sa schimbe modul in care utilizatorii consuma stiri in mediul digital. Proiectele pot sa fie foarte experimentale, insa trebuie sa aiba obiective foarte precise si un continut digital semnificativ. Nu este obligatoriu sa utilizeze produse si servicii Google. Proiectele de succes trebuie sa aiba o componenta de inovatie si sa aiba un impact pozitiv asupra jurnalismului digital original si viitorului acestui domeniu.

Eligibilitate
Innovation Fund se adreseaza publicatiilor, jucatorilor exclusiv online, start-up-urilor, parteneriatelor sau indivizilor din Uniunea Europeana sau tarile EFTA (European Free Trade Association).  

Finantare
  • Sunt disponibile 3 tipuri de finantari:
  • Proiecte prototip: Se adreseaza organizatiilor si indivizilor care intrunesc criteriile de eligibilitate si care solicita finantari de pana la 50.000 EUR. Acestea sunt proiecte in stadiul incipient, cu idei care necesita rafinare si confirmare. Proiectele prototip sunt prioritare in programul DNI si beneficiaza de finantare 100%
  • Proiecte de nivel mediu: Se adreseaza oricarei organizatii care indeplineste criteriile de eligibilitate si solicita pana in 300.000 EUR. Sunt acceptate solicitari de finantare in proportie de 70% din costul total al proiectului.
  • Proiecte mari:  Se adreseaza oricarei organizatii care indeplineste criteriile de eligibilitate si solicita peste 300.000 EUR. Sunt acceptate solicitari de finantare in proportie de 70% din costul total al proiectului.
  • Valoare finantarii este de maximum 1 milion euro.

Exceptie de la acest prag de 1 milion euro pot face marile proiecte colaborative (de exemplu: internationale, multi-sector, care implica numeroase organizatii) sau care aduc un beneficiu semnificativ noului ecosistem.

Inscriere
Detalii complete se gasesc pe pagina Digital News Initiative (http://www.digitalnewsinitiative.com/), incluzand criterii, termeni si conditii, formulare de aplicare. Proiectele trebuie depuse in engleza inainte de termenul limita de 11 iulie al acestei runde de finantare.

Selectie
Selectia initiala a proiectelor este realizata de o echipa dedicata, compusa dintr-un mix de oameni proeminenti din industria media si specialisti Google, care vor analiza fiecare proiect propus din punct de vedere al eligibilitatii, inovatiei si impactului. Ei vor face recomandari vis-a-vis de finantarea proiectelor prototip sau medii catre Consiliul Innovation Fund, care va supraveghea procesul de selectie. Consiliu este si cel care voteaza in cazul proiectelor mari. Componenta Consiliului: https://www.digitalnewsinitiative.com/fund/aboutus.html. Google va anunta beneficiarii celei de a doua runde de finantari inainte de sarbatorile de iarna.
Parallax

Vizualizari
13
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri