Marius Vasilescu

#Newspresso - pe scurt, despre afaceri din tehnologie

Imagine principala
#Newspresso - pe scurt, despre afaceri din tehnologie
Microsoft si Intel anunta restructurari. In timp ce decizia primei companii afecteaza in jur de 1.850 fosti angajati Nokia la nivel global, decizia Intel este o veste proasta pentru centrul din Bucuresti, care se va desfiinta. Intre timp, primii trei producatori din industria auto si-au asigurat fiecare cate un parteneriat cu cate o companie de ride sharing (Uber, Lyft si Gett).

O lista cu 13 resurse ieftine sau gratuite care pot imbunatati competentele digitale.
Majoritatea resurselor sunt puse la dispozitie chiar de catre Facebook, Google, Wordpress sau de catre producatorii unor aplicatii renumite precum Photoshop. Veti gasi insa si cursuri de SEO, HTML, CSS sau content writing.

Electronic Enterteinment Expo se reinventeaza. E3, cel mai mare eveniment din industria de gaming, pierde teren in fata evenimentelor competitoare (PAX si Gamescon). Marii producatori de jocuri video au evitat in ultimii ani E3 pentru ca este un eveniment adresat doar jurnalistilor si profesionistilor din industrie. Anul acesta va exista un eveniment separat, E3 Live, ce va permite accesul publicului larg.

Primele date despre utilizatorii Netflix din Romania.
In prima luna de operare, Netflix a fost accesat de 163.637 de utilizatori, dublu fata de numarul de utilizatori Voyo. Datele sunt interesante pentru a sti care a fost baza de utilizatori initiali. Insa va fi mai interesant de aflat cu cati utilizatori a ramas Netflix dupa ce perioada de abonament gratis s-a incheiat.

Microsoft se pregateste sa abandoneze Windows Phone si divizia Lumia.
Dupa ce cota Windows Phone a scazut sub 1%, Microsoft a anuntat ca vor avea loc restructurari ce vor impacta 1.850 de job-uri la nivel mondial, din care 1.350 in Finlanda. Cel mai probabil nu vom mai vedea noi dispozitive Lumia lansate pe piata.

Tot in urma restructurarilor la nivel global, Intel renunta la divizia din Romania. Centrul de dezvoltare software din Bucuresti a fost deschis in 2010, iar in cadrul acestui centru lucreaza in jur de 150 de angajati. Decizia face parte dintr-un plan global care va afecta aproximativ 11% din efectivul total al angajatilor.

Primul joc 100% romanesc dezvoltat de Amber Studio.
Jocul se numeste Link Twin si va fi lansat in septembrie pe iOS, Android si Windows 10. Amber Studio a pornit la drum acum trei ani ca furnizor de servicii pentru companiile media iar acum au ajuns la o cifra de afaceri de 6 milioane de dolari.

Facebook introduce o metoda noua pentru vizualizarea clipurilor live. Utilizatorii vor putea vedea un grafic generat pe baza emoji-urilor trimise de alti spectatori, care va evidentia momentele cele mai interesante din video. Exista posibilitatea ca acest lucru sa influenteze pe viitor felul in care clipurile sunt filmate, pentru a le face mai atractive.

Toyota semneaza un parteneriat strategic cu Uber in America. Conform intelegerii, soferii parteneri vor putea lua masini in leasing si le vor putea plati conducand prin Uber. In acelasi timp, companiile vor colabora pentru cercetarea unui domeniu de interes comun: masinile autonome.

Si Volkswagen investeste in Gett, rivalul Uber din Europa. In timp ce 300 de milioane de dolari este o suma mare pentru Gett, pentru VW nu este o suma atat de importanta. In spatele acestei decizii sta acelasi motiv din spatele acordului dintre Toyota si Uber: cercetarea a in domeniul condusului autonom.

Ancheta UE despre geoblocarea in comertul electronic.
38% din comerciantii cu amanuntul care vand bunuri de larg consum si 68% din furnizorii de continut digital online recunosc ca recurg la geoblocare. In unele cazuri, geoblocarea este o urmare a unui acord dintre furnizori si distribuitori iar astfel de acorduri pot restrange concurenta pe piata unica.

Opt fosti angajati Google au primit finantare de 2.5 milioane de dolari pentru o platforma dedicata agentilor de vanzari.
Aplicatia foloseste machine learning pentru a usura munca agentilor, pentru a confirma automat intalnirile cu clientii sau pentru a le aminti sa revina cu update-uri pentru anumite contracte. In momentul de fata sunt cel putin 300 de startup-uri care incearca sa abordeze teme legate de productivitatea in vanzari.

Snapchat primeste inca o runda de finantare in valaoare de 1.8 miliarde de dolari. Reteaua sociala populara printre tinerii din statele unite ajunge astfel la un fond total de 2.65 miliarde de dolari. In luna aprilie a acestui an, aplicatia a raportat 10 miliarde de vizualizari video pe zi.

Juriul a decis in favoarea Google in procesul deschis de Oracle.
Astfel, procesul pornit in 2010 a luat sfarsit, iar Google nu va fi nevoit sa ofere despagubiri in valoare de 9 miliarde de dolari. Desfasurarea multumeste multi developeri software care se temeau ca o decizie in favoarea Oracle ar crea un precedent.

Marius Vasilescu este autor invitat la
StartupCafe.ro si realizeaza in fiecare luni dimineata rubrica
#Newspresso, o recenzie cu stiri despre afaceri din tehnologie.
Marius
a terminat Facultatea de Electronica si Telecomunicatii si lucreaza in
domeniul telecom. Este pasionat de gadgeturi, ceasuri elvetiene si
startup-uri din domeniul digital, subiecte pe care le abordeaza si pe blogul personal.
Parallax

Vizualizari
14
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri