Marius Vasilescu

#Newspresso - pe scurt, despre afaceri din tehnologie

Imagine principala
#Newspresso - pe scurt, despre afaceri din tehnologie
In editia din aceasta saptamana avem multe noutati de la conferinta pentru developeri Google I/O 2016. Compania din Californa a facut o demonstratie in cadrul proiectului Google Ara, a prezentat propria platforma de realitate virtuala, doua aplicatii noi de tip messenger si a adus imbunatatiri la Chromebook, propriul lor laptop. Vorbim si despre functionalitati noi pentru motorul de cautare al Google, pentru Instagram, chiar si pentru site-ul eMAG.

Faraday Future vrea sa devina un competitor pentru Tesla
. Este vorba despre un startup infiintat in California, care va construi o fabrica de 1 miliard de dolari chiar in desertul Nevada, langa cea Tesla. Vicepresedintele resposabil cu productia globala Faraday Future este o persoana care a avut un rol foarte important in dezvoltarea Model S, iar compania este finantata de o mare corporatie din China.

Ghid de investitii pentru startupuri din domeniul digital.
Autorul articolului dezvolta aplicatii software de tip B2B, B2C si freemium de mai bine de 10 ani. Ghidul este foarte elaborat si prezinta foarte multe zone in care ar trebui facute investitii, clasandu-le in acelasi timp in functie de importanta.

Nokia va produce din nou telefoane, de data aceasta cu Android. In timp ce Microsoft vinde divizia de telefoane low-cost catre Foxconn, Nokia ofera licenta pentru a produce telefoane tot unei companii din China, subsidiara Foxconn. Contractul cu Nokia este pentru o perioada de 10 ani, iar cele doua divizii Foxconn vor conlucra.

Noutati de la I/O 2016, cea mai mare conferinta pentru developerii Google.
Conferinta nu a fost la fel de spectaculoasa ca in ultimii ani, insa anul acesta Google a anuntat propria platforma de realitate virtuala, impreuna cu design pentru o casca de realitate virtuala. Pe langa acest mare anunt, Google a mai lansat si doua aplicatii noi de messaging: Allo si Duo.

Planurile eMAG si PC Garage pentru viitorul apropiat.
eMAG face eforturi pentru a scadea timpul de livrare, iar extinderea punctelor de livrare prin Posta Romana este unul dintre aceste eforturi. PC Garage va intra pe pietele din Bulgaria si Ungaria, iar eMAG ii va ajuta prin mici imbunatatiri de natura tehnica. De asemenea, si site-ul eMAG capata functionalitati noi.

Browserul Firefox depaseste Internet Explorer si Edge
.
Decizia Microsoft de a prioritiza dezvoltarea Edge in detrimentul Internet Explorer pare sa multumeasca rivalii. In aprilie, Firefox a depasit pentru prima data traficul cumulat de cele doua browsere Microsoft. Totusi, Chrome detine suprematia in acest domeniu, cu 60.5% procente in luna aprilie.

Google Introduce reclame in motorul de cautare pentru imagini. Reclamele vor fi introduse deocamdata doar in varianta pentru mobil a browserului si vor fi afisate inainte de rezultatele generale. Reprezentantii motorului de cautare sustin ca aceasta functie vine ca raspuns la solicitarile utilizatorilor.

Instagram va activa rapoarte demografice despre utilizatori.
Functia vine in ajutorul celor care obisnuiesc sa ruleze reclame pe platforma de socializare. Acestia vor putea afla detalii despre locul de unde posteaza utilizatorii, varsta, gen, click-uri catre un site, vizualizari etc.

Industria IT&C din Romania a ajuns la 5.6% din PIB. Exporturile de software si servicii IT romanesti a crescut cu 500 de milioane de euro anul trecut, depasind pragul de 2 miliarde de euro. Principala problema pe care o va intampina acest sector in curand va fi lipsa de personal generata de incapacitatea institutiilor de invatamant de a se adapta.

Primele demonstratii din cadrul proiectul Google Ara.
Telefoanele modulare, alaturi de kit-ul pentru dezvoltare, vor fi distribuite catre developeri spre finalul acestui an iar varianta accesibila pentru public ar trebui sa fie disponibila anul viitor. Google a primit deja propuneri de parteneriat din partea producatorilor importanti de display-ul.

Copii din America primesc primul smartphone la varsta de 10 ani.
Pe langa acest lucru, studiul arata ca numarul celor mici care primesc si acces la internet pe laptop sau tableta a crescut la 64%. Tot in jurul varstei de 10-11 ani copiii isi creaza si primul cont pe o retea sociala.

Chromebook OS va putea rula nativ aplicatii Android
.
Vanzarile de laptopuri produse de Google le-au depasit pe cele produse de Apple in prima parte din 2016. Multe dintre aceste laptopuri au fost insa vandute scolilor din America. Posibilitatea de a rula aplicatii Android ar trebui sa creasca si mai mult vanzarile, mai ales ca numarul aplicatiilor din magazinul Google Play il depaseste pe cel din Windows Store.

Marius Vasilescu este autor invitat la
StartupCafe.ro si realizeaza in fiecare luni dimineata rubrica
#Newspresso, o recenzie cu stiri despre afaceri din tehnologie.
Marius
a terminat Facultatea de Electronica si Telecomunicatii si lucreaza in
domeniul telecom. Este pasionat de gadgeturi, ceasuri elvetiene si
startup-uri din domeniul digital, subiecte pe care le abordeaza si pe blogul personal.
Parallax

Vizualizari
12
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri