Marius Vasilescu

​Nou la StartupCafe.ro: #Newspresso - pe scurt, despre afaceri din tehnologie

Imagine principala
​Nou la StartupCafe.ro: #Newspresso - pe scurt, despre afaceri din tehnologie
Oracle acuza Google de incalcarea drepturilor de autor prin folosirea Java pentru Android.
Aceste acuzatii fac parte dintr-un proces mai vechi ce va fi rejudecat de catre tribunalul federal din San Francisco. Daca acuzatiile sunt intemeiate, Google va trebui sa plateasca o penalizare de 9 milioane de dolari. Eric Schmdt, presedintele executive Google, este cel care a prezentat pentru prima data limbajul de programare Java in cadrul companiei Sun Microsystems.

Asociatiile de audit de software din America hartuiesc companiile mici.
In Statele Unite, persoanele ce reclama folosirea pe nedrept a unui software ce incalca drepturi de autor primesc recompense din parte acestor asociatii.  Insa de multe ori se intampla ca angajatii companiei sa instaleaze deliberat acest software pentru a putea face o reclamatie ulterior.

Finala Champions League si Europa League vor fi transmise live pe YouTube.
Compania ce detine drepturile de difuzare pentru ambele finale a luat aceasta decizie pentru a atrage mai multa audienta in randul tinerilor. Inca un posibil motiv este popularitatea din ce in ce mai scazuta a televiziunii clasice.

CEO-ul BMW vorbeste despre iNEXT, o masina autonoma ce va fi lansata in 2021.
Desi tehnologia exista deja si a fost testata, cadrul legal nu este inca favorabil acestor autoturisme. Asadar, pe langa Tesla, BMW este unul dintre producatorii auto care mizeaza puternic pe masinile electrice.

WhatsApp lanseaza o aplicatie de sine statatoare pentru Windows si Mac.
Exista deja si o variant web-based pentru WhatsApp, insa aceasta noua versiune urmareste sa atraga si mai multi utilizatori. Aplicatia are deja un miliard de utilizatori insa acest numar ar putea fi depasit in curand de Facebook Messenger.

Apple investeste un miliard de dolari intr-o aplicatie de tip ride sharing din China.
Aplicatia, care este o alternativa la Uber, detine 87% cota de piata in China. Ceilalti investitori majori alaturi de Apple sunt Tencent si Alibaba. In curand, China este pe cale sa devina cea mai mare piata pentru Apple, insa in ultimul timp vanzarile au incetinit.

Un sofer acuza ca Tesla ca masina sa a lovit o remorca de tir in timp ce folosea functia de parcare autonoma. Mai interesante decat acuzatiile aduse de sofer sunt declaratiile Tesla. Consultand inregistrarile de la bordul masinii, directorul service-ului regional a putut stabili cu precizie de ordinal secundelor care au fost actiunile care au dus la acest incident.

Interviu cu seful diviziei de advertising de la Google.
Sridhar Ramaswamy vorbeste despre ad blocking, cautarile pe mobil si micropayments. Departamentul de advertising de la Google functioneaza pe principiul ”mobile-first” de ceva timp, de cand se intuia ca vor fi mai multe cautari de pe mobil decat de pe computer.

Primul test public cu Hyperloop in desertul Nevada.
Hyperloop One este o companie fondata de Elon Musk pentru a cerceta un nou model de transport. Acesta presupune o combinatie intre tuburi cu presiune redusa, prin interiorul carora vor circula capsule presurizate, puse in miscare de motoare electrice si compresoare de aer.

Google Chrome va bloca automat continutul care are nevoie de plugin Flash pentru a rula.
Acest pas face parte dintr-un efort de lunga durata pentru a renunta la Flash in detrimentul HTML5. Singurele site-uri care vor putea folosi pluginul de la Adobe vor fi cele din top 10 domenii la nivel mondial. Printre ele se numara YouTube, Twitch, Facebook sau Amazon.

Marius Vasilescu este autor invitat la StartupCafe.ro si realizeaza in fiecare luni dimineata rubrica #Newspresso, o recenzie cu stiri despre afaceri din tehnologie. Marius a terminat Facultatea de Electronica si Telecomunicatii si lucreaza in domeniul telecom. Este pasionat de gadgeturi, ceasuri elvetiene si startup-uri din domeniul digital, subiecte pe care le abordeaza si pe blogul personal.

Parallax

Vizualizari
29
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri