Vlad Barza

Uber nu cedeaza presiunilor autoritatilor si spune ca vrea sa ramana in Ungaria. Compania da ca exemplu pozitiv Estonia

Imagine principala
Uber nu cedeaza presiunilor autoritatilor si spune ca vrea sa ramana in Ungaria. Compania da ca exemplu pozitiv Estonia
​Uber este presata de autoritatile de la Budapesta sa isi inceteze activitatile in Ungaria, insa compania americana spune ca nu vrea sa faca acest lucru si ca nu este normal ca statul sa stea in calea inovatiei. Autoritatile spun ca Uber ar trebui sa se conformeze legilor taximetriei daca vrea sa opereze in tara vecina, asta insemnand ca soferii ar fi obligati sa opereze doar cu masini galbene si tarifele sa fie similare cu cele ale taxi-urilor.

Taximetristii din Budapesta au protestat vehement in ianuarie impotriva Uber, iar guvernul le-a indeplinit cererile, creand un proiect legislativ care practic scoate Uber in afara legii.

Conform noilor reguli propuse, soferii Uber ar trebui sa conduca masini galbene pe care tarifele sunt scrise la vedere. Acestia ar trebui sa aiba licenta de taximetrie si sa nu conduca masini mai vechi de zece ani.

Uber, considerata a fi cel mai valoros startup din lume, a precizat recent ca NU este serviciu de taximetrie, ci un sistem tehnologic, practic o companie de IT ce opereaza un marketplace online cu diverse servicii in oferta. Uber Ungaria a subliniat ca nu are dispecerat precum la taxi si platile ser fac doar electronic.

Uber s-a lansat in 2014 in capitala Ungariei si peste 1.200 de soferi transporta clienti, numarul total de useri inregistrati in aplicatie fiind de 110.000. Cei de la Uber spun ca ar vrea sa ajunga la un total de 2.000 de soferi.

Uber Ungaria spun ca ar trebui urmat exemplul Estoniei, tara care pregateste o lege care sa reglementeze clar modul in care serviciile de ride-sharing  - cum este si Uber - pot functiona fara probleme.

Estonia este una dintre tarile cu cele mai bune sisteme de e-guvernare, iar statul incurajeaza serviciile online in toate domeniile. Pentru Uber, Estonia este un exemplu ideal, fiind una dintre putinele tari in care aplicatia americana este sustinuta de autoritati.

Surse: portfoliu.hu, Budapest Business Journal
Parallax

Vizualizari
15
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri