Raluca Abrihan

Romania, printre primele tari din UE, privind actiunile de sustinere a IMM-urilor

Imagine principala
Romania, printre primele tari din UE, privind actiunile de sustinere a IMM-urilor
Romania a fost clasata pe locul 9  in randul tarilor din Uniunea Europeana, intr-un top realizat in functie de actiunile de sustinere a activitatii IMM-urilor, potrivit raportului de evaluare Startup Nation. De asemenea, tara noastra ocupa locul 2 in crearea unui cadru institutional potrivit pentru dezvoltarea firmelor mici si mijlocii si locul 1 in adoptarea de programe educationale in domeniul antreprenoriatului.

Forumul Digital European a lansat Raportul de evaluare Startup Nation avand la baza recomandarea Comisiei Europene de a adopta prevederile Startup Manifesto de catre statele membre, se arata intr-un comunicat transmis de Patronatul Tinerilor Intreprinzatroi din Romania.

Romania a fost clasata pe locul 9 in materie de includere a politicilor Startup Manifesto in actiunile de sustinere a activitatii IMM-urilor, cu o rata de adoptie a prevederilor de 68%. Pe aceeasi pozitie cu Romania se claseaza si Austira si Polonia.

Pe primele cinci pozitii se afla: Olanda, (85%), Italia (82%), Marea Britanie (77%), Irlanda (72%), Portugalia (72%). Pe cand, la coada clasamentului se afla: Ungaria, Bulgaria, Lituania, Letonia si Croatia.

Startup Europe Manifesto este un document cadru creat de catre membrii Startup Europe Leaders Club - un grup independent format din antreprenori activi in domeniul tehnologic, al carei presedintie este detinuta de catre Vice-presedintele Comisiei Europene, Neelie Kroes.





tabel Startup Europe


Foto: HotNews.ro



 

In septembrie 2013, la initiativa lui Neelie Kroes, membrii clubului au lansat Startup Europe Manifesto. Obiectivul documentului cadru este de a crea o directie de actiune pentru toti factorii de decizie europeni prin stabilirea a cinci domenii de actiune concentrate pe crearea primiselor pentru asigurarea succesului afacerilor. Mai exact, cele cinci domenii vizate sunt: educatie, acces la pregatire, acces la capital, protectia datelor, leadership.

Potrivit raportului  Startup Europe, mediul de afaceri din Romania este caracterizat ca avand o evolutie foarte buna in domeniul programarii, inovarii si incubarii.

Totusi, documentul mai arata ca tara noastra ar trebui sa aduca imbunatatiri componentei de acces la programe de finantare si credite pentru startup-uri. Legea Business Angel promulgata in anul 2015 este data ca exemplu de bune practici in crearea unui mediu de afaceri propice pentru dezvoltarea startup-urilor, mai arata PITR.

Descarca de AICI raportul Startup Europe
Parallax

Vizualizari
25
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri