Raluca Abrihan

Cum vor sefii companiei Bradet sa isi recupereze pierderile de dupa “criza E.coli”: 10 milioane de lei prin crowdfunding

Imagine principala
Cum vor sefii companiei Bradet sa isi recupereze pierderile de dupa “criza E.coli”: 10 milioane de lei prin crowdfunding
Patronul fabricii de lactate Bradet Romanesc, Marius Badea, a anuntat ca va transforma compania dintr-un SRL intr-o societate pe actiuni si a publicat un proiect pe o platforma romaneasca de crowdfunding (finantare participativa) prin care vrea sa stranga finantari de 10 milioane lei, intr-un interval de 60 de zile.

"Dupa strangerea capitalului, infiintam societatea pe actiuni si in functie de banii subscrisi decidem: fie construim o fabrica noua, fie extindem fabrica actuala. Eu personal ma voi implica pentru a realiza astfel cea mai mare fabrica de prelucrare a laptelui, cu capital integral romanesc", declara  Marius Nicolae Badea.

Astfel, numele companiei a fsot schimbat din Lactate Bradet SRL in Bradet Romanesc S.A., iar, potrivit proiectului listat pe platforma Sprijina.ro, cei care vor sa contribuie cu bani au trei optiuni: pot cumpara actiuni in cadrul companiei - valoarea nominala a unei actiuni este 100 de lei, poate fi subscris orice numar de actiuni, iar capitalul social va fi format din suma totala subscrisa pe parcursul a 60 de zile. Daca suma subscrisa de o singura persoana va depasi 50% din totalul capitalului social, diferenta ii va fi returnata, se mai arata in anuntul de pe platfroma de crowdfunding. O alta varianta este accea de a opta pentru achizitionarea de bonuri valorice ( intre 50 de lei si 500 de lei) pentru cumparaturi de produse ale fabricii sau, cei doritori, pot pur si simplu face donatii pentru companie.

Aceasta campanie vine dupa ce in data de 29 februarie, Ministrul Agriculturii  Achim Irimescu, la solicitarea unor jurnlisti, a mentionat numele firmei lactate Bradet din Curtea de Arges ca fiind producatorul unui lot de 25 kg de branza de vaci pe care Directia Sanitara Veterinara Arges l-a depistat, intr-un magazin, ca fiind infestat cu bacteria E.coli. Ulterior, ANSVSA a precizat ca branza fusese produsa in 22 februarie, dupa imbolnavirea si decesul a trei copii din judetul Arges, autoritatea precizand astfel ca nu exista nicio legatura intre lotul de bfranza de vaci vrac produs de Bradet si decesul copiilor. Dar, in acest context, patronul firmei Bradet, Marius Badea, a anuntat public ca sisteaza productia pana la clarificarea situatiei, exprimandu-si si scepticismul ca fabrica sa ar mai putea reveni pe piata.

Firma de lactate este detinuta de Marius Nicolae Badea si de Gabriela Carmen Roman, ambii din Pitesti.

Marius Badea detine aproape 55% din fabrica Bradet, iar asociata sa, Carmen Roman, restul de 45%, potrivit datelor de la Registrul Comertului.

Marius Badea mai este actionar in firmele de paza si protectie Quartz Securuty Controls si Magnum Security Team, alaturi de un alt om de afaceri argesean, Cantemir Constantin Merchetiuc.

Quartz Security Controls a castigat in 2009 un contract de transport valori, in cuantm de 6.400 de lei, cu Registrul Comertului, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

De-a lungul timpului, Marius Badea a fost actionar la mai multe firme, radiate intre timp: Eko Pitesti, Intercont Electronics, Intercont Instal Confort, Media Comunications, Nadco Rotrade, Nimar Alex Com.

Crowdfundingul este o forma de strangere de fonduri care se realizeaza online, pe platforme speciale, acreditate, unde antreprenorii isi listeaza proiectele (produse sau servicii). Aceste proiecte sunt finantate apoi de utilizatorii platformei, care pot fi atat persoane fizice cat si juridice, care doresc sa contribuie la punerea in practica a acelor proiecte. Fiecare platforma are propriul regulament de functionare.

In Romania exista, in prezent, sase platforme de crowdfunding: Crestemidei.ro, Multifinantare.ro, Wearehere.ro, Bursabinelui.ro, Sprijina.ro si o plaforma de finantare lansata de Universitatea Babes-Bolyai din Cluj (crowdfunding.alumni.ubbcluj.ro).
Parallax

Vizualizari
99
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri