Vlad Barza

Patru milioane dolari finantare pentru o idee considerata de multi ca fiind dezgustatoare

Imagine principala
Patru milioane dolari finantare pentru o idee considerata de multi ca fiind dezgustatoare
​Un startup din Silicon Vallety a obtinut patru milioane dolari finantare cu o idee care multora li se va parea dezgustatoare: productia de batoane proteice din greieri. In multe locuri ale lumii consumul de insecte este tabu, insa cateva companii incearca sa schimbe perceptia. Un raport al ONU din 2013 incuraja consumul din insecte si preciza ca doua miliarde de oameni au insectele in dieta lor.

Startup-ul se numeste Exo si vinde de cativa ani batoane nutritive din "pudra" de greieri. Compania stransese 1,6 milioane dolari finantare si acum a mai primit o runda foarte consistenta de patru milioane dolari, ceea ce ii va permite sa-si extinda productia, dar si sa-si diversifice oferta, scrie TechCrunch. Compania vinde batoane proteice din faina de greieri (eticheta mentioneaza "Exo made with cricket flour").

Greg Sewitz, co-fondator al Exo, spune ca oamenii mananca insecte de cateva mii de ani, dar admite ca pentru multi ideea este pur si simplu scarboasa. El spune insa ca publicul poate fi educat sa consume aceste batoane hranitoare.

Consumul de insecte este tabu in Europa si America de Nord, insa un raport al ONU din 2013 incuraja dezvoltarea sectorului, mentionand ca insectele sunt hranitoare si din ele se pot produce mancaruri gustoase, cu un consum de resurse mai mic decat pentru producerea preparatelor din carne de vita sau pui.

Insectele cresc repede si se inmultesc repede, fiind si extrem de viabile din punct de vedere caloric. Insa barierele psihice sunt mari: in lumea occidentala insectele sunt considerate dezgustatoare si consumul este foarte redus, insectele fiind considerate hrana exotica de super-nisa.

Compania Exo a strans dupa infiintare 20.000 de dolari in trei zile prin platforma Kickstarter si apoi business-ul s-a dezvoltat puternic. Compania trebuie insa sa reduca semnificativ costurile de productie pentru batoanele din greieri macinati.
Parallax

Vizualizari
115
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri