Raluca Abrihan

Cine foloseste Uber in Romania si cati utilizatori are aplicatia pe plan local

Imagine principala
Cine foloseste Uber in Romania si cati utilizatori are aplicatia pe plan local
In prezent, peste 70.000 de utilizatori si-au descarcat aplicatia Uber,
in Romania, iar 60% dinttre cei care folosesc serviciul de ridesharing
pe plan local au sub 30 de ani si  9 din 10 au studii superioare, arata
un studiu realizat de companie impreuna cu  IMAS Marketing si Sondaje.


Sondajul a fost realizat online, la finalul anului trecut, iar la studiu au participat 2.531 de persoane (parteneri si pasageri Uber).

De cand exista Uber in Bucuresti, 25% dintre respondenti spun ca folosesc masina personala mai putin, in timp ce peste 40% spun ca aleg Uber atunci cand stiu ca la destinatie locurile de parcare sunt limitate, arata datele studiului citat.

7 din 10 utilizatori comanda o cursa Uber in timpul serii sau pe timp de noapte. 97% ar recomanda serviciul si altor persoane.

Cine conduce cu Uber

Soferii partenerii Uber sunt in mare parte persoane educate, tinere si de varsta medie - 72% au intre 21 si 40 de ani si aproape 70% au studii superioare. Cand au fost intrebati de ce conduc cu Uber, 90% a spus ca apreciaza flexibilitatea si venitul in plus.

Partenerii Uber au ocupatii diverse: 37% sunt antreprenori sau liber profesionisti, 31% au un serviciu full-time, in timp ce 22% nu au o alta sursa de venit si conduc cu Uber in timp ce sunt in cautarea unui loc de munca.

Cand vine vorba de reglementarea serviciilor de ridesharing, 90% din utilizatorii si soferii parteneri cred ca Romania are nevoie de un cadru legislativ care sa incurajeze dezvoltarea acestui serviciu, potrivit studiul IMAS.

Compania Uber este prezenta in aproape 400 de orase din peste 65 de tari. Compania Uber a fost fondata in 2009 in Statele Unite ale Americii, iar incepand din februarie 2015, Uber este si in Romania, in Bucuresti, cu trei servicii: uberX, UberSELECT si Uber Child Seat.


Infografic_1_an_de_Uber_in_Romania


Foto: Uber 

Descarca aici mai multe date din studiul UberParallax

Vizualizari
213
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri