CZ

Bulgarii se iau dupa modelul Pegas din Romania

Imagine principala
Bulgarii se iau dupa modelul Pegas din Romania
​O firma bulgareasca a relansat bicicletele autohtone Balkan, un brand legendar la sud de Dunare de pe vremea comunismului, a informat Novinite. Atfel, compania bulgara calca pe urmele unor antreprenori romani care au rinviat iubitul model de bicicleta din perioada comunista a Romaniei, Pegas.

Potrivit sursei citate, bicicletele bulgaresti Balkan vor fi produse din nou, incepand cu martie 2016, de acelasi costructor din perioada comunista, Balkanvelo, intre timp privatizat.

Aici ar fi si prima deosebire dintre cazul bulgaresc si cel romanesc. Vechiul brand de biciclete Pegas, produs de fabrica de armamet si motorete Zarnesti in perioada comunista, a fost reinviat in 2012 de un tanar antreprenor din Bucuresti. Andrei Botescu a preluat marca Pegas si si-a deschis si un magazin de biciclete in Capitala. In octombrie 2015, Atelierele Pegas au fost preluate de retailerul IT&C NOD, deţinut de Iulian Stanciu, CEO al gigantului local de comert online eMAG.

Revenind la bulgari, compania Balkanvelo, de la Loveci, spune ca scoate pe piata replici aproape identice ale legendei locale Balkan, insa bicicleta din zilele noastre va beneficia de dotari moderne, intre care schimbatorul de viteza in trei trepte Shimano Nexus, mai scrie Novinite.

Noua bicicleta va fi tot pliabila, ca si Balkanul comunist. Noul produs va avea un pret de circa 145 de euro.

In anii '70 - '80, fabrica bulgareasca a scos pe piata circa 1 milion de biciclete, mai noteaza sursa citata.
Parallax

Vizualizari
41
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri