Vlad Barza

Bulgaria: Antreprenorii straini cer reforma urgenta a justitiei, fiindca altfel investitiile sunt puse in pericol

Imagine principala
Bulgaria: Antreprenorii straini cer reforma urgenta a justitiei, fiindca altfel investitiile sunt puse in pericol
Antreprenorii straini din Bulgaria au cerut luni, intr-o scrisoare deschisa, reforma urgenta a sistemului judiciar din Bulgaria, sistem celebru pentru ineficienta lui in fata coruptiei, scrie AFP. Antreprenoriatul bulgar a facut pasi uriasi in ultimii cinci ani, insa investitorii din zece tari spun ca din cauza coruptiei endemice, viitorul este nesigur. Sofia a devenit un loc important pentru antreprenorii din regiune, cea mai mare tranzactie petrecandu-se in toamna lui 2014,  cand o companie bulgara de soft a fost cumparata cu peste 260 milioane dolari de un grup american.

Camerele de comert din zece tari ale UE, precum si din SUA, au trimis o scrisoare deschisa in care spun ca investitiile devin tot mai nesigure din cauza ca reforma sistemului judiciar nu se produce.

Investitorii spun ca sunt ingrijorati de ultimele evenimente legate de reforma sistemului judiciar si pare tot mai clar ca lucrurile nu se vor imbunatati. Premierul Boiko Borisov a promis acum un an schimbari tangibile.

Investitorii spun ca se confrunta cu o insecuritate juridica in Bulgaria, tara ce are mare nevoie de capital strain si de investitii. Bulgaria este, ca si Romania, atent supravegheata de un mecanism institutit de Bruxelles care va emite miercuri un raport extrem de critic pe tema justitiei.

In Bulgaria, mediul antreprenorial s-a schimbat mult in bine intre 2011 si 2015, evenimentele fiind mult mai dese, la fel si povestile de succes. In toamna lui 2014 compania de software Telerik a fost cumparata cu 262 milioane dolari de grupul american Progress Software Corporation, tranzactia fiind un record pentru tara vecina.

Insa mediul antreprenorial se plange de birocratie si de faptul ca autoritatile incurajeaza mult prea putin initiativele private.
Parallax

Vizualizari
16
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri