CZ

Sansa pentru afacerile din turism: Strainii afla ca Romania este o destinatie "must-travel"

Imagine principala
Sansa pentru afacerile din turism: Strainii afla ca Romania este o destinatie "must-travel"
Tot apar in presa internationala articole elogioase despre Romania ca destinatie turistica interesanta pentru anul 2016. Zilele trecute, revista americana de fashion Vogue le-a explicat turistilor din toata lumea, in editia sa electronica, de ce trebuie sa treaca Bucurestiul in lista lor de destinatii obligatorii.

"Why You Should Add Bucharest, Romania, to Your Must-Travel List" (De ce trebuie sa adaugi Bucuretiul, Romania, pe lista ta de calatorii obligatorii) - titreaza Vogue.com.

Jurnalista Brooke Bobb descopera fascinata - si odata cu ea si turisti din toata lumea - magazinele de haine exclusiviste sau cafenelele imbietoare deschise in cladiri cu stil din Bucuresti.

O antreprenoare romanca, Ioana Hint, este "ghidul" jurnalistei Vogue prin Bucuresti. Chiar daca unora ni se poate parea monstruoasa, Casa Poporului este o atractie turistca importanta a Romaniei, gazduind si Muzeul de Arta Contemporana.

"Iubesc arhitectura sa colosala, rigida din perioada comunista, care intra intr-un puternic contrast cu expozitiile si evenimentele culturale vii, revolutionare, care au loc aici" - spune femeia de afaceri - ghid de ocazie pentru Vogue.


Muzeul National de Arta Contemporana (Sursa foto: Facebook / Liviu Stoicoviciu )

Revista americana de moda se inscrie astfel intr-un sir de mari publicatii internationale care au vorbit elogios despre Romania ca destinatie pentru turistii din intreaga lume.

Cateva exemple:

- Reteaua americana TV CNN
a inclus Romania in lista sa scurta "Where to go in 2016: Top 16 up-and-coming destinations" (Unde sa mergi in 2016: Top 16 destinatii in crestere). Carpatii, Delta Dunarii, Castelul Bran si galeriile de arta din Cluj-Napoca se numara printre atractiile enumerate de CNN in dreptul Romaniei, in topul publicat inainte de Craciun.

- Publicatia Business Insider
a inclus Hotelul de Gheata de la Balea Lac in lista sa de 100 de locuri in care trebuie sa ajungi intr-o viata de om. "Stai o noapte la un hotel de gheata, cum este Hotelul de Gheata Romania, in Muntii Fagaras, langa Bucuresti" - recomnda jurnalistii straini, in topul publicat in 24 decembrie 2015.

- Ghidul international de calatorii Lonely Planet
a pus Transilvania pe primul loc in topul celor mai interesante destinatii in anul 2016. Turistii din intreaga lume sunt indrumati sa lase deoparte stereotipurile despre vampiri si sunt "preveniti" ca, desi carutele trase de cai mai circula prin satele Transilvaniei, pot folosi foarte bine si serviciile de transport Uber sau se pot caza prin Airbnb.

Bulgaria si Ungaria - mult inaintea noastra pentru turistii straini

In pofida interesului turistilor straini pentru Romania, antreprenorii romani din domeniu sunt afectati, din pacate, de o serie intreaga de lipsuri.

Lipsa autostrazilor si a drumurilor rapide, cai de acces impracticabile in sate, lipsa infrastructurii de utilitati publice in mediul rural, aeroporturi slab dotate, cai ferate si trenuri sub orice critica - acestea sunt cateva dintre franele pe care statul roman le pune business-ului din turism.

In anul 2014, Romania a inregistrat doar 3,7 milioane de innoptari din partea turistilor straini. Spre comparatie, Bulgaria, o tara mai mica, a inregistrat 14 miloane de innportari din partea turistilor straini in acelasi an, conform datelor Eurostat.

Si Ungaria a stat mult mai bine decat Romania: 12,3 milioane de innoptari inregistrate in anul 2014 din partea turistilor straini. Si aceasta in conditiile in care Romania are in plus fata de Ungaria iesire la mare, munti inalti, Delta Dunarii si o mai mare parte din Dunare trecand pe teritoriul tarii.

Foto: Captura Vogue.com.

Citeste si:

VIDEO Cum atragi turistii straini cu stafia comunismului, in Bucuresti

Bani europeni pentru afaceri in mediul rural. Ce trebuie sa stii ca sa-i poti lua

​HARTA Unde si cum merge turismul rural cu bani europeni, in Romania
Parallax

Vizualizari
84
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri