Redactia

Divortul in afaceri: cateva sfaturi ca sa eviti asocierile esuate.​

Imagine principala
Divortul in afaceri: cateva sfaturi ca sa eviti asocierile esuate.​
Ati pornit in antreprenoriat 2-3 prieteni, ati facut o firma dar, la un moment dat, va dati seama ca nu prea stiti incotro sa mergeti. Sau nu va puneti de acord. Discutiile se intetesc, tensiunile iau locul entuziasmului si cordialitatii de inceput, microbul indoielii (ori chiar suspiciunii) se instaleaza discret si macar unul dintre voi se intreaba ce cauta alaturi de ceilalti. De aici si pana la telefonul dat avocatului nu e cale prea lunga iar pentru asocierea voastra tocmai a inceput numaratoarea inversa.. Poti evita asta?

Ilias Papagiordiadis ti-ar spune ca da, cu conditia sa tii cont de cateva sugestii. Prima ar fi sa puneti pe hartie, cu sinceritate, de la bun inceput, ce va place si ce nu va place sa faceti, la ce sunteti buni si la ce nu va pricepeti. Cu alte cuvinte, o replica a listei de puncte tari vs puncte slabe care va ajuta sa va cunoasteti mai bine si sa vedeti ce va separa dar si ce va uneste.

Sfatul prietenesc al lui Ilias este sa puteti face asta cu maxima buna credinta, indiferent despre ce ar fi vorba: "Discuta deschis problema de fata cu ceilalti pentru ca aici nu este vorba de a pune pe cineva in inferioritate sau de a deconspira pe cineva ci este un pas absolut necesar. O afacere noua nu poate avea la baza neclaritati, secrete sau minciuni".

Sa zicem ca sunteti o echipa. E important sa va potriviti dar sa nu fiti la fel. Se poate doar cu generali sau doar cu soldati? "Este vital pentru succesul vostru viitor ca echipa sa includa oameni cu pregatiri si calități diferite (...) Intr-un scenariu in care sunteti toti la fel, veti avea nevoie de cineva diferit de voi pentru ca altfel veti realiza in curand ca doar unul sau doi dintre voi fac ceea ce le place iar ceilalți fac lucruri care trebuie facute dar cu care nu sunt foarte multumiți sau nu le pot face bine".

Adaugati 100% implicare, o strategie atent facuta, costuri bine calculate si va indreptati usor spre finalul listei de 10 sugestii, la capatul careia ar trebui sa mai tineti cont de una: gasiti-va un contabil bun si un avocat decent. "Am văzut zeci de afaceri de succes distruse de contabili nepregatiti sau de avocati dezinteresati. Adevarat, contabilii sau avocatii buni vor costa putin mai mult dar este bine sa va asigurati ca afacerea voastra nu va suferi din cauze externe", mai scrie Ilias Papagiorgiadis pe blogul sau


Parallax

Vizualizari
17
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri