Răzvan Tătaru

Samsung ar putea îmbunătăți asistentul vocal Bixby cu inteligență artificială generativă

Logoul asistentului vocal Bixby pe telefon

Un executiv al Samsung a declarat pentru CNBC că inteligența artificială generativă ar putea fi integrată în asistentul vocal Bixby, prezent pe dispozitivele companiei.

Gigantul sud-coreean ar putea îmbunătăți asistentul vocal Bixby cu IA generativă, aliniindu-se cu celelate companii mari tech care vor să integreze AI-ul în soluțiile lor de asistență pe dispozitiv (Google, Apple).

Bixby a fost lansat în 2017, odată cu flagship-ul Galaxy S8, ca răspuns la Google Assistant și Siri, deopotrivă. Acesta are mai multe funcții, printre care recomandări de restaurante și traduceri în timp real.

De atunci, inteligența artificială generativă a luat amploare, prin „roboții” conversaționali ChatGPT, Google Gemini (ex-Bard) și Microsoft Copilot.

Cum ceilalți jucători de pe piață au început deja să suporte asistență vocală, atât ca input (cerință), cât și ca output (răspuns), Samsung vrea să îmbunătățească experiența utilizatorilor cu inteligență artificială, inclusiv prin asistentul vocal propriu, potrivit spuselor vicepreședintelui executiv  al afacerilor mobile Samsung, Won-joon Choi.

„Odată cu creșterea inteligenței artificiale generative și a tehnologiei modelelor lingvistice largi, cred că trebuie să redefinim rolul Bixby, pentru ca Bixby să fie echipat cu AI generativ și să devină mai inteligent în viitor” – Won-joon Choi.

Samsung a lansat la începutul acestui an seria Galaxy S24, primele telefoane cu inteligență artificială generativă pe dispozitiv, așa cum am mai scris pe StartupCafe.ro. De atunci, Galaxy AI, suita de soluții de inteligență artificială prezentă pe S24, a fost extinsă și pe unele dispozitive lansate în 2023.

Parallax

Vizualizari
51
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri