Răzvan Tătaru

Airbnb cumpără un startup de inteligență artificială al unui fondator al Siri

Thumbnail

Airbnb, aplicația de călătorii, a făcut prima achiziție din poziția de companie publică, care constă într-un startup de inteligență artificială fondat de un co-creator al Siri, pentru aproape 200 milioane dolari.

Compania Airbnb a cumpărat cu aproape 200 milioane de dolari startup-ul GamePlanner, cofondat în anul 2020 de Adam Cheyer, unul dintre creatorii Siri, potrivit unor surse citate de CNBC.

Adam Cheyer a mai fost în spatele companiei Viv Labs, care a devenit mai târziu baza asistentului vocal de pe dispozitivele Samsung, Bixby.

Airbnb susține că această achiziție va accelera câteva din proiectele platformei care vor folosi AI.

„Inteligența artificială va schimba rapid lumea noastră mai mult decât orice altă tehnologie din viața noastră, dar trebuie să ne asigurăm că o complementează pe umanitate într-un mod pozitiv”, a declarat Brian Chesky, CEO-ul Airbnb într-o postare pe blogul oficial.

Acesta a mai spus în trecutul recent că inteligența artificială generativă va schimba radical platforma și că dorește să dezvolte cu ajutorul ei un "asistent de călătorie" care învață despre utilizatori în timp și le îmbunătățește experiențele. De exemplu, Airbnb ar putea potrivi utilizatorii cu potențialele cazări cu ajutorul IA.

Parallax

Vizualizari
132
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri