Răzvan Tătaru

Chatbot-ul Google Bard a devenit Gemini, cu o versiune avansată plătită

Google Gemini

Google schimbă în mod oficial numele „robotului” conversațional Bard în Gemini, pentru a se alinia cu numele modelului lingvistic de inteligență artificială, și anunță o nouă aplicație care poate înlocui Assistant pe telefoanele cu Android.

Google a făcut anunțul pe blogul său oficial, unde a confirmat schimbarea de nume a chatbot-ului său cu inteligență artificială. „Robotul” AI Gemini este bazat pe modelul lingvistic cu același nume, prin care poate scrie cod, oferi informații și contexte pentru anumite subiecte.

Compania a lansat și Gemini Advanced, bazat pe modelul Gemini Ultra 1.0, care poate realiza cerințe mai complexe. Versiunea avansată a „robotului” AI este disponibilă începând de astăzi printr-un abonament special.

Google One AI Premium, care costă 109,99 lei în România, oferă în plus 2 TB de stocare în Drive și integrare cu aplicațiile din Workspace, respectiv Gmail, Docs, Slides și Sheets. Compania oferă și o perioadă de încercare de două luni.

Google a mai lansat și o nouă aplicație de Android, prin care utilizatorii pot să schimbe asistentul personal de pe telefon din Google Assistant în Gemini.

Aceasta va permite o nouă experiență suprapusă pe ecran care oferă acces ușor la Gemini, precum și ajutor contextual direct pe ecranul dumneavoastră — astfel încât să puteți, de exemplu, să generați o descriere pentru o fotografie pe care tocmai ați făcut-o sau să puneți întrebări despre un articol pe care îl citiți. Multe dintre funcțiile vocale ale Asistentului Google vor fi disponibile prin aplicația Gemini, inclusiv setarea cronometrelor, efectuarea de apeluri și controlul dispozitivelor inteligente pentru casă — și lucrăm pentru a adăuga mai multe în viitor”, explică Google în postare.

Momentan, aplicația de pe Android este disponibilă pentru limba engleză, în Statele Unite. Rămâne de văzut când va fi disponibilă și pe telefoanele din România.

Pe telefoanele cu iOS, Google va lansa o actualizare a aplicației principale care va oferi acces la Gemini în următoarele săptămâni.

Săptămâna trecută, compania a actualizat „robotul” IA cu modelul Gemini Pro în mai multe țări, printre care și în România, așa cum am mai scris pe StartupCafe.ro.

Parallax

Vizualizari
657
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri