Răzvan Tătaru

Chatbot-ul Google Bard a primit integrare cu Gemini Pro în mai multe țări, printre care și în România

logo Google Bard pe telefon

Gemini Pro, modelul de inteligență artificială din spatele Google Bard, este disponibil acum printr-o actualizare care cuprinde țările din Uniunea Europeană, inclusiv în România.

„Robotul” conversațional Google Bard a primit acces la modelul AI Gemini Pro în peste 40 de limbi noi din peste 230 de țări și teritorii, printre care și România și, respectiv, în limba română, potrivit unei postări de pe blogul oficial.

Modelul Gemini Pro îi permite chatbot-ului Bard să răspundă mai repede la cerințe, să înțeleagă mai bine diferite contexte, să sumarizeze și să genereze cod mai rapid.

Totodată, Google a lansat funcția de verificare a răspunsurilor pe internet pentru răspunsurile în mai multe limbi, printre care și limba română. Utilizatorii pot, astfel, să apese butonul „G” de la finalul răspunsurilor pentru a verifica dacă răspunsurile oferite de Bard sunt bazate pe informații prezente pe internet.

În aceeași postare, a fost anunțat faptul că „robotul” conversațional oferit de Google primește funcția de generare de imagini cu ajutorul modelului Imagen 2. Bard generează imagini cu un „watermark” digital care arată faptul că acestea au fost făcute cu IA.

Rămâne de văzut când această funcționalitate va fi disponibilă și în România și în limba română, respectiv.

„Robotul” AI al Google, Bard, rival al ChatGPT (OpenAI) și Copilot (Microsoft), a primit pentru prima dată integrare cu tehnologia Gemini Pro în decembrie 2023 în limba engleză, în peste 170 de țări și teritorii, așa cum s-a mai scris pe StartupCafe.ro.

La puțin timp după actualizarea Bard, Gemini Pro a fost făcut disponibil ca interfață de programare (API) pentru a fi integrat de dezvoltatori în aplicații sau în afaceri.

Parallax

Vizualizari
1631
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri