Adi Iacob

Tranzacție de 60 milioane dolari: Google cumpără un start-up pentru a-și face asistentul virtual mai inteligent

Thumbnail

Google a cumpărat startup-ul Superpod care a dezvoltat o aplicație ce permite utilizatorilor să posteze întrebări și să primească răspunsuri de la experți în decurs de o oră. Achiziția în valoare de aproximativ 60 de milioane de dolari va spori capacitatea asistentului virtual Google Assistant de a răspunde cu exactitate la întrebări.

Superpod a închis aplicația în luna septembrie a anului trecut "ca parte a unei tranziții într-un proiect mai amplu", scrie Axios.

Google a confirmat achiziția într-un e-mail către publicația Fortune, dar a refuzat să dezvăluie mai multe detalii despre tranzacție.

Startup-ul a fost dezvoltat de foștii angajați ai Google, Sophia Yang și William Li, în 2016, pe baza premisei că oamenii se vor ajuta întotdeauna - în timp util. Majoritatea întrebărilor postate la Superpod au primit răspuns în decurs de o oră, susțin dezvoltatorii aplicației.

Compania cu sediul în California a obținut finanțări de la fonduri de investiții precum Precursor Ventures, Capital Social, Fondul Casei, Charlie Cheever și firmă Graph Ventures, potrivit site-ului AngelList.

Google lucrează în mod constant pentru a îmbunătăți capabilitățile asistentului său virtual, pentru a concura cu servicii similare, cum ar fi Amazon Alexa.

În ediția din 2018 a testului Smart Speaker IQ, realizat de firma Loup Ventures, asistentul vocal Google Assistant (testat pe Google Home) a reușit să răspundă corect la 87,9% din întrebări - în creștere de la 81,1% în 2017, potrivit The Street.com.
 

Parallax

Vizualizari
1106
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri