Raluca Abrihan

Samsung a cumpărat un startup din Grecia cu 40 milioane euro – o tehnologie care imită perfect vocea utilizatorului

Imagine principala
captura innoetics.com

Producătorul IT Samsung a cumpărat startup-ul Innoetics – care dezvoltă o tehnologie ce transpune texte scrise în vorbire şi poate să reproducă aproape perfect vocea unui utilizator. Valoarea tranzacţiei este estimată la circa 40 de milioane de euro, cel mai valoros exit făcut vreodată de un startup de tehnologie din Grecia.

 

Firma grecească a dezvoltat o tehnologie care poate, printre altele, să asculte vocea unui utilizator, să înveţe să-l imite aproape la perfectiune, iar apoi să citeasca diferite texte imitand vocea respectivă. O altă excepţie pentru acest gen de aplicaţii, Innoetics poate să funcţioneze în 19 limbi, printre care engleză, greacă, germana, sau câteva dialecte hindi.

Valoare tranzacţiei nu a fost anuntaţă oficial, dar potrivit estimarilor TechCrunc aceasta este de 40 de milioane de euro, peste orice alt exit al vreunui startup IT grecesc.

Innoetics a fost creat de un cercetator grec şi are o echipă de 7 angjajaţi.

Samsung ar putea folosi tehnologie creată de firma recent achiziţionată pentru dezvoltatrea asistentului său virtual Bixby, o zonă unde are o competiţie puternică din partea: Siri, Cortana sau Alexa.

O achiziţie similară a mai fost făcută de Samsung spre finalul anului trecut, când a cumpărat startup-ul Viv Labs, creat de fondatorii Siri care a dezvoltat un asistent virtual bazat pe inteligenţă artificiala. Acea achiziţie a fost facută tot pentru a integra tehnologia Viv în produsele Samsung.

Sursa: TechCrunch.com

Parallax

Vizualizari
1084
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri