Luminita Pirvu

Descarca ghidul de concurenta pentru IMM

Imagine principala
Regulile concurentei

Consiliul Concurentei a elaborat un ghid pentru mediul de afaceri in care sunt explicate benficiile dar si riscurile incalcarii legislatiei privind concurenta. O atentie deosebita este acordata IMM-urilor, intrucat acestea detin mai putine resurse ce pot fi folosite in scopul achizitionarii de servicii de consultanta pentru realizarea unor programe de conformare.

Astfel,  identificarea si evaluarea riscurilor de implicare in practici anticoncurentiale reprezinta primul pas in organizarea unui plan de conformare. Ghidul nu stabileste un set unic de criterii si nu  impune  un  model limitativ  pentru  programul  de  conformare.

 Fiecare companie trebuie să aiba in  vedere factori precum  prezenta  geografica, obiectul  de  activitate, nivelul  lantului comercial  unde  activeaza,  natura  produsului/serviciului, conditiile  de  piata,  intensitatea interactiunii cu ceilalti concurenti, relatiile contractuale cu tertii sau specificul organizational.

Un program efectiv de conformare cuprinde atat elemente informative (manual de conformare, sesiuni de instruire/evaluare), cat si proceduri specifice si angajamente ferme, cu rolul de a impune  norme  de  conduita  menite  sa  diminueze  riscurile  de  angajare  in  practici  anticoncurentiale.

Materialul este structurat in sase capitole care prezinta atat aspecte  de  ordin  general privind concurenţa (ex.: rolul concurentei, cadrul de reglementare, costuri ale neconformarii), cat si elemente referitoare la crearea si implementarea efectiva a unui program de conformare.

 

Ghid Privind Conformarea Cu Regulile de Concurenta by Luminta Parvu on Scribd

Parallax

Vizualizari
493
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri