CZ

Producători români de mobilă, sprijiniți să vândă în străintate, prin două noi centre de afaceri pentru export

Imagine principala
producatori mobila

Firme mici și mijlocii românești din producția de mobilier vor fi sprijinite să exporte în toată lumea, de către două noi centre, create cu susținere elvețiană, printr-un proiect demarat, marți.

Proiectul „Servicii integrate pentru export pentru IMM-urile din România”, co-finanțat prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român, este derulat de  asocierea Gama Proconsult - Camera de Comerț și Industrie Prahova - Inpulse Partners - DP Partners, în colaborare cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Proiectul, care are loc are loc până în septembrie 2019, presupune crearea a două Centre de Afaceri pentru Export (CAE) în orașele Bacău și Ploiești, în cadrul Camerelor de Comerț și Industrie locale, pentru a sprijini creșterea capacității de export a IMM-urilor din sectoarele mobilei și agriculturii ecologice din regiunile Nord-Est și Sud Muntenia.

Programul cuprinde două etape:

  • de instruire a IMM-urilor pentru crearea de produse cu valoare adăugată mare, competitive pe plan internațional și dedicate nevoilor consumatorilor de pe piețele țintă din regiunile UE, dar și Non-UE
  • și de participare la evenimente internaționale.

În paralel, se vor desfășura activități de susținere, precum realizarea unor studii pentru evaluarea nevoilor IMM-urilor, crearea unor pagini web de prezentare și activități de promovare.

Inițiatorii proiectului consideră că firmele românești care produc mobilier au ca atu disponibilitatea lemnului și competențele tehnice, dar acestea sunt momentan insuficient exploatate.

Parallax

Vizualizari
996
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri