Raluca Abrihan

Orange lanseaza un program de accelerare pentru startup-uri

Imagine principala
Liudmila Climoc, CEO Orange Romania

Programul international de accelerare pentru startup-uri, Orange Fab, prezent in 14 tari, a fost lansat si in Romania, dupa investitii de 200.000 de euro. Ce firme se pot inscrie si ce pot obtine de la acest prgoram.

Orange Fab Romania este un accelerator de 1 an, conceput pentru a sustine antreprenorii in crearea unor produse inovatoare si distribuirea acestora atat pe plan local, cat si international.

Acest program isi propune sa descopere startup-uri din Romania, companii cu produse validate in teste, care ajuta la imbunatatirea stilului de viata si stabilesc tendinte prin folosirea tehnologiei, anunta reprezentantii companiei telecom.

Echipele selectate vor primi acces la tehnologii si API-uri pentru dezvoltarea proiectului, suport pentru testarea prototipurilor si acces la reteaua de distributie Orange pentru cresterea afacerii.

Procesul de selectie si etapa de accelerare vor fi realizate in parteneriat cu How to Web o echipa cu experienta in ecosistemul startup-urilor. Echipele din program vor beneficia de mentorat de la experti tehnici, manageri de produs, sau echipa de conducere a Orange si a partenerilor sai, adaptat in functie de nevoile specifice fiecarui proiect.

Programul Orange Fab este structurat pe patru directii principale:

 • Smart territories (Smart City, agritech, energie, retail)
 • Future of Life (inteligenta artificiala, biotehnologie, viata digitala, sanatate)
 • Securitate (cibernetica si militara)
 • Retele ale viitorului (Blockchain, Software Defined Networking, managementul calitatii experientei - QoE, interfete de programare a aplicatiilor – API, in retea)

Programul Orange Fab include o etapta de accelerare a produselor sau serviciilor inscrise, implementarea proiectului-pilot si un demo day.

”Primul pas, cel de preaccelerator, a fost facut in 2014, prin inceperea colaborarii cu Innovation Labs. Orange Fab aduce componenta de accelerator, iar cele mai bune propuneri pot fi integrate in proiecte pilot precum Alba Iulia Smart City 2018. Astfel, cei pasionati de inovatie ai tehnologie au acces la toate resursele pentru a-ai dezvolta produse ce vor raspunde nevoii de conectare a societatii viitorului”, au declarat reprezentantii Orange.

Beneficii:

 • Dezvoltarea produselor;
 • Mentorat oferit de catre membrii Orange ai partenerii sai;
 • Acces la tehnologiile Orange ai ale partenerilor sai;
 • Spatiul de lucru in cadrul Tech Hub;
 • Posibilitatea de a dezvolta proiecte pilot care sa includa integrarea cu produse Orange deja existente;
 • Acces la reteaua de distributie a Grupului Orange pentru validarea internationala a produselor;
 • Experienta Orange Romania in colaborarea cu ecosistemul de startup-uri din proiecte precum Innovation Labs ai integrarea solutiilor generate de acestea in proiecte complexe precum cel de Smart City dezvoltat in Alba Iulia;
 • Participarea la un Demo Day national, in Bucureati, ai unul international, la Paris.
Parallax

Vizualizari
431
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri