Adi Iacob

Finanțări europene de 750 de miliarde EUR prin Mecanismul de redresare și reziliență. Partea României este 30,4 miliarde EUR

Thumbnail

Parlamentul European a aprobat Mecanismul de redresare și reziliență (MRR), pentru a ajuta țările Uniunii Europene, inclusiv România, să combată efectele pandemiei de COVID-19. MRR este cel mai important element constitutiv al pachetului de stimulente aferent Instrumentului european de redresare „Next Generation EU”, care are o valoare totală de 750 de miliarde EUR.

Regulamentul referitor la obiectivele, finanțarea și normele de accesare ale Mecanismului de redresare și reziliență (MRR) a fost adoptat cu 582 voturi pentru, 40 împotrivă și 69 abțineri. Mai departe, regulamentul trebuie aprobat oficial de către Consiliul UE și publicat în Jurnalul Oficial al UE, pentru a intra în vigoare.

Prin Mecanismul de redresare și reziliență, Uniunea Europeană va aloca României fonduri de de 30,4 miliarde de euro, din care 13,7 miliarde de euro vor fi granturi (nerambursabile) și 16,6 miliarde de euro vor fi împrumuturi cu dobândă avantajoasă.

În această anvelopă bugetară intră și aproximativ 3,4 miliarde de euro pentru IMM-uri, potrivit draftului de Plan Național de Redresare și Reziliență (PNRR) lansat de fosta guvernare Orban, dar rediscutat de actuala Guvernare Cîțu în plan intern și la Comisia Europeană.

Parallax

Vizualizari
697
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri